hits

Kanelris

Klarer du ikke bestemme deg for om du skal ha karamellpudding eller riskrem til dessert så kan du prøve denne som er inspirert av begge. Også en god ide om du har igjen risengrynsgrøt etter middagen for å bruke opp restene. Oppskriften er to porsjoner. Trenger du flere dobler du bare opp ingrediensene. 

Du trenger

kanelsaus

  • 2dl sukker
  • 2egg
  • 2dl melk
  • 1ts vaniljesukker
  • 1ts kanel

Grøt

  • 1/2 dl risengryn
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl melk
  • litt salt

Slik gjør du

Smelt sukkeret i en panne på svak varme til det er flytende og lysebrunt. Pisk lett sammen egg, melk, vaniljesukker og kanel. Når sukkeret er flytende slår du eggeblandingen oppi og rører til alt er blandet. Det flytende sukkeret vil klumpe seg, men smelter og blander seg inn i resten etterhvert. 

Samtidig koker du grøten, om du ikke har rester. Fremgangsmåte står på pakka med risengryn. 

Avkjøl både grøt og kanelsaus før du blander de sammen. Spar litt av sausen som du bruker til topping. 

#oppskrift #hjemmelaget #risengrynsgrøt #kanelsaus #dessert #inspirasjon #seljordslia #fotoseljordslia #enkeltoggodt #tips 

16 kommentarer

frodith

14.01.2018 kl.18:42

Det hørtes kjempedeilig ut :-) Litt fra to godsaker :-)

Anne Grethe Seljordslia

14.01.2018 kl.20:36

frodith: moro å eksperimentere på kjøkkenet ??

fruensvilje.blogg .no

14.01.2018 kl.19:16

dette både ser og høres deilig ut :=)

Anne Grethe Seljordslia

14.01.2018 kl.20:36

fruensvilje.blogg .no: moro med noe nytt :)

Toini

14.01.2018 kl.19:39

Syns jeg kjenner duften av kanel helt hit...hihih..Ser og høres godt ut!

Anne Grethe Seljordslia

14.01.2018 kl.20:37

Toini: var veldig godt :)

spisogspar

14.01.2018 kl.20:18

Mmm det både hørtes og så veldig fristende ut :D Supert tips <3

Anne Grethe Seljordslia

14.01.2018 kl.20:37

spisogspar: moro å leke på kjøkkenet :)

frodith

14.01.2018 kl.21:02

He-he...ja kanskje for NOEN :-D

Anne Grethe Seljordslia

14.01.2018 kl.21:21

frodith: Hehe, ja er nok ikke for alle :)

frodith

14.01.2018 kl.21:31

Ja, du vet nå MEG og mat :-D

Anne Grethe Seljordslia

14.01.2018 kl.22:13

Jeg vet frodith: :D

iselinsorvik

14.01.2018 kl.22:36

Dette skal jeg teste :)

Anne Grethe Seljordslia

15.01.2018 kl.12:17

iselinsorvik: så artig at du likte tipset :)

Helena Westergren

15.01.2018 kl.00:37

takk for oppskrift :) det hørtes veldig godt ut

Anne Grethe Seljordslia

15.01.2018 kl.12:17

Helena Westergren: det blei veldig smakfullt og godt :)

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

47, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.




Kategorier

Arkiv