Focaccia med pesto og traktkantarell

I disse sopptider blir jeg fryktelig kreativ og bde drmmer om sopp, oppskrifter og god mat. En setning her og en ide der og jeg har plutselig en ide i hodet jeg bare m prve ut. I dag var en snn dag og jeg er svrt fornyd med resultatet. Skikkelig godbit! 

Focaccia er veldig lett f til og fort gjort. Litt klissete jobbe med deigen, men bruk litt olje p henda s gr det litt lettere. Denne varianten er fylt og litt mer jobb med en vanlig focaccia der eventuelt fyll ligger p toppen. 

Du trenger

  • 2 l hvetemel
  • 1 pose trrgjr
  • 1 liter lunka vann
  • 1 Ts salt
  • 1 Ts sukker
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ss soppmel ( jeg brukte soppmel av steinsopp, dette kan ogs fint slyfes om du ikke har)
  • 20 gram trka traktkantarell
  • 20 gram persille
  • 2 ss godt smr
  • litt salt og pepper
  • 100 gr pesto
  • olivenolje til topping
  • flaksalt

 

Slik gjr du

  • Ha mel, soppmel, trrgjr, salt, sukker, olje og vann i en bolle og rr godt sammen. Tilsett bittelitt olje til slutt slik at den legger seg rundt den grtete deigen. 
  • La denne heve til dobbel strrelse
  • Mens den hever smelter du smret i panna, legger i trka steinsopp og persille, krydrer med litt salt og pepper og lar dette surre litt i panna og trekke til seg smret.
  • Smr en langpanne med olivenolje og ta halvparten av deigen og fordel den utover i langpanna
  • Smr p pesto og legg den sprstekte traktkantarellen opp
  • Fordel resten av deigen opp fyllet
  • Lag groper med fingrene i deigen og risle olivenolje p toppen
  • Str p litt flaksalt (ikke for mye, da blir det veldig salt)
  • Hev under plast en halvtime
  • Stekes p 225 grader i ca 30 minutter

Spises som den er eller ved siden av gryterett, suppe eller spekemat.

Hper det smaker!

#oppskrift #focaccia #traktkantarell #sopp #fotoseljordslia 

14 kommentarer

fruensvilje

11.09.2017 kl.22:57

denne skal jeg lage til neste helg nr vi skal p bobiltur ,da har jeg noe godt by dei vi skal p tur ilag med :) ser og hres herlig ut

Anne Grethe Seljordslia

11.09.2017 kl.23:01

fruensvilje: det har du absolutt :) veldig saftig og godt med all oljen som trekker inn i deigen. Skikkelig nammis :)

spisogspar

11.09.2017 kl.23:07

Mmmmm ja dette var sikkert godt! Fikk lyst p n :D

Anne Grethe Seljordslia

11.09.2017 kl.23:25

spisogspar: hihi, ikke sant :)

11.09.2017 kl.23:08

Focaccia er s godt da :)

Anne Grethe Seljordslia

11.09.2017 kl.23:25

Anonym: det er kjempegodt :)

dvergpinschere i mitt hjerte

12.09.2017 kl.09:02

S flott tips! mange som trenger ideer til bruke opp soppen n om dagen ja..

Anne Grethe Seljordslia

12.09.2017 kl.11:52

dvergpinschere i mitt hjerte: alltid godt med nye tips :)

Elevele

12.09.2017 kl.10:51

Moren min lager helt serist verdens beste focaccia brd! Har prvd noen p bakeri og snn, men de liker jeg ikke i det hele tatt :O ha ha.. Sikkert fordi de har s mye rart p, mens moren min kun har saltflak (og sikkert annet krydder? Jeg veit ikke hvordan man lager den) :)

Anne Grethe Seljordslia

12.09.2017 kl.11:55

Elevele: ho bruker sikkert rosmarin p toppen sammen med saltflak. Uten noe fyll, det er det mest vanlige. S er det noen som fyller den, eller legger p ting p toppen. Du kan bruke denne oppskrifta, bare kutte ut soppmel, fyllet og ha frisk rosmarin p toppen. Veldig lett f til. Eller rett og slett ringe moren din og be ho om bake for deg :D

Elevele

12.09.2017 kl.13:21

He he.. Hvis jeg skal i nrheten av henne fr hu beskjed om bake den og ha den klar :P ha ha.. Jeg bor 40 mil unna, s er ikke s ofte p besk den veien :P

Anne Grethe Seljordslia

12.09.2017 kl.18:59

Elevele: blir langt for en kveldstur det ja :)

Minrefleksjon

12.09.2017 kl.19:02

Dette s veldig godt ut!!

Bitte-Louise

13.09.2017 kl.14:41

Det s kjempe godt ut :D

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame p 46 som blogger om det meste. Veldig glad i fotografere og alle bilder p bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside p Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.




Kategorier

Arkiv

hits