Traktkantareller i bøtter og spann

Fullt så ille var det ikke idag, men nesten to kilo av denne supersoppen var nok til å glede meg idag. Sammen med endel andre gode matsopper; kantarell, steinsopp, piggsopper og en blomkålsopp. Pluss noen få kremler. 

Traktkantarellen er ikke alltid så lett å få øye på, men når du først ser den ser du mange. Akkurat nå er det høysesong for disse små godisene. De er mye mindre enn kantareller og går mer i ett med fargene i skogbunnen så de gjemmer seg godt. De vokser i både ung og gammel granskog, gjerne der det er grønt mosedekke. De kan også stå innimellom blåbærlyngen og er fort å overse. 

Her var de lett å få øye på, ofte er de mye mer gjemt i små søkker i terrenget. Som du ser står de i klynger og det kan være fristende å gripe alle og putte i soppkurven. Ikke gjør det. Plukk en og en. Hvorfor? Jo, fordi det kan vokse andre sopper inni klynga og om du tar alle i en jafs kan det bli med sopper som ikke skal være med. Den farligste, som ofte vokser i samme område som traktkantarell, er spiss giftslørsopp som du ser på bildet under. De finnes ikke like, det er bare det at de kan vokse i nærheten av hverandre. 

Spiss giftslørsopp

Traktkantarellen er hul som en trakt. Det går et hull fra toppen av hatten og ned gjennom stilken. Både form, farge og farge på stilken kan variere mye, noe som vises på bildene under. Hvis du er i tvil kan du dele den i to, putt fingrene inn i trakten øverst og del stilken. Den vil da dele seg lett i to halvdeler. 

Som du ser har Traktkantarellen ribber under hatten som går nedover stilken, akkurat som en vanlig kantarell. Stilken er ofte gul, men kan også variere over til brun og gråbrun. 

Traktkantarellen kan plukkes helt ut i desember om ikke frost og snø tar knekken på den. 

Gjett hva middagen her ble idag. 

Korrekt :) Traktkantarellsuppe med smakfull vri. Trykk på suppebildet så kommer du direkte til oppskriften. 

#traktkantarell #sopp #oppskrift #foto #fotoseljordslia

18 kommentarer

Dere er flinke, dere som er ute og plukker sopp, og har kunnskapen om de :-) Jeg er på et stadie der jeg bre liker de som flotte fotoobjekter :-)

Herlig suppe såg det ut til at du fikk der ja :-)

Anne Grethe Seljordslia

10.09.2017 kl.13:13

Etdiktomdagen: jeg begynte der jeg også fram til jeg lærte meg litt og litt. Jeg elsker å eksperimentere på kjøkkenet så sånne råvarer er gull for meg :)

dvergpinschere i mitt hjerte

10.09.2017 kl.10:17

Så mange du fant da! Herlig..for dere sopp elskere! hihih..kan syns sprøstekt sopp er godt..mamma lagde det..men nei..ikke sååå godt...hihih..Men kos deg med soppen! Flotte bilder ble det også!

Anne Grethe Seljordslia

10.09.2017 kl.13:14

dvergpinschere i mitt hjerte: all sopp har faktisk forskjellig smak, og som alt annet kommer det veldig an på hvordan man tilbereder det :) nam nam :)

Hellaaa

10.09.2017 kl.14:27

Suppa så god ut :)

Anne Grethe Seljordslia

10.09.2017 kl.23:04

Hellaaa: den er virkelig knallgod ??

annebe

10.09.2017 kl.16:04

Jeg plukker ikke, men liker det godt..og suppa så god ut :)) Vakkert i skogen med både , sopp, bær ,farger og gode lukter nå <3<3

Anne Grethe Seljordslia

10.09.2017 kl.23:05

annebe: ja sopp er kjempegodt, og moro å plukke. Vakkert er det overalt i skogen nå :)

Margrethe

10.09.2017 kl.20:04

Hmm - takk for nyttig opplæring til meg som er helt grønn på det! Suppa ser nydelig ut! :-)

Anne Grethe Seljordslia

10.09.2017 kl.23:06

Margrethe: da gjenstår det bare å komme seg ut og finne :))

Søtmonsen :))

10.09.2017 kl.20:24

Du lager mye godt av soppen ja :D

Anne Grethe Seljordslia

10.09.2017 kl.23:06

Søtmonsen ): jeg elsker å lage mat, helst uten oppskrift :D

fruensvilje

10.09.2017 kl.22:12

så deilig å finne så masse traktkantarell da :)) disse soppene bruker jeg å tørke og har dem i pizzafyll utover vinteren eller i hjortegryta :)) suppen må jeg nok prøve en vakker dag :)) sprøstekt traktkantarell til en soppbrushetta er også nydelig :))

Anne Grethe Seljordslia

10.09.2017 kl.23:08

fruensvilje: ja her tørkes det for harde livet :) driver å prøver meg på soppsoya nå. Har satt sopp til safting. Aldri prøvd det før, men en gang må være den første. Jeg må prøve tipset ditt på soppbruchetta :)

fruensvilje

10.09.2017 kl.23:13

jeg har lært meg noe nytt også nå :)) for jeg trodde rødskrubben ikke tålte å bli tørket.Men om en koker den i minst 15 min så kan den tørkes på lik linje med andre rørsopper :)) fant noen flotte i dag så nå ligger dei i sopptørka fant også noen flotte kremler i dag,også den rødgule som du har funnet noen av :)) men i dag varmebehandlet jeg dem til dei slapp veske så blir dei å fryse ned ,litt kremle er godt å ha når sesongen i skogen er over

Anne Grethe Seljordslia

11.09.2017 kl.00:36

fruensvilje: åh så deilig :) jeg har akkurat nå kremler til tørking. Fikk et tips om at de kunne tørkes og må prøve det. Men tenkte å forvelle noe også, om det dukker opp mer. Moro med denne soppen altså :)

fruensvilje

11.09.2017 kl.07:37

da må eg få høre hvordan det gikk med å tørke kremle,går det bra vil jeg også tørke

Anne Grethe Seljordslia

11.09.2017 kl.09:42

fruensvilje: skal få prøvd de en dag og si ifra. Bra en kan dele erfaringer :)

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.
Kategorier

Arkiv

hits