Seljordslias sopparomat

Denne blandingen ble til på kjøkkenet en dag min kreative hjernehalvdel var i full sving med gode råvarer i form av skogsopp som nettopp hadde blitt båret inn på kjøkkenet og sortert møysommelig. En ide her og en ide der ble til en blanding du nå skal få oppskriften på. Den smaker like godt til fisk som til rødt kjøtt og hvitt kjøtt. Altså en allround sopparomat du trygt kan bruke om du vil imponere gjestene dine. 

Den må lages dagen før du skal bruke den, for at smaken skal få satt seg godt. Dette er noe alle klarer, ingen stor kokkekunst, bare deilig smak som vil imponere gjestene dine. Du må gjerne bruke oppskriften, men jeg setter pris på om du omtaler den som Seljordslias sopparomat. 

Du trenger

  • 30 gram spekeskinke 
  • 200 gram kremost naturell
  • 1 boks creme fraiche
  • 200 gram steinsopp
  • 1/2 rødløk
  • 1 ss honning
  • litt salt, pepper og koriander

 

Slik gjør du

  • Kutt opp steinsoppen og rødløken i små biter
  • Stek dette i litt smør og krydre med salt, pepper og koriander
  • Ha honningen oppi panna og la denne smelte inn i soppblandingen
  • Kutt spekeskinka i små biter
  • Ha alt dette oppi en blender sammen med kremost og creme fraiche og fres dette sammen
  • Putt blandingen i et glass med tett lokk og la stå over natta

 

Brukes ved å legge blandingen oppå fisken eller kjøttet og la det smelte sammen med stekesmøret enten i ildfast form eller under lokk på panna. Voila: du trenger ikke lage egen saus til fisk eller kjøtt. 

Sopparomaten kan fryses. Selv frøys jeg den ned "flatpakket" Lett å ta ut av fryseren og brekke av det du trenger. Neste gang prøver jeg i isbitformer. 

Håper det smaker!

#oppskrift #fotoseljordslia #sopparomat #Seljordslia #sopp #skogsopp #steinsopp #kreativ #soppmat #matglede #naturen 

 

22 kommentarer

Mariann Sæther Tokle

31.08.2017 kl.14:04

Dette høres sinnsykt godt ut men jeg har aldri plukket steinsopp, bare kantareller og piggsopp.

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.14:10

Mariann Sæther Tokle: er det ikke det de sier om soppfolk at man lærer seg en sopp eller to i året av nye typer :) altså på tide å lære seg steinsopp :)
Den ble helt sinnsykt god, mye bedre enn forventa faktisk :)

Mariann Sæther Tokle

31.08.2017 kl.14:46

Ja, jeg tror helt sikkert det er godt men jeg må ha med meg noen for å vise hvilke det er. Jeg skulle vært på sopptur , det er så herlig å plukke sopp. :) Og godt :)

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.14:57

Mariann Sæther Tokle: veldig lurt å ha med noen som kan vise deg ja :)

Helene

31.08.2017 kl.16:23

Nam..det hørtes veldig godt ut :) Takk for at du delte oppskrifta =D

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.16:56

Helene: moro å dele ting som er godt så andre også får smake :)

fruensvilje

31.08.2017 kl.16:41

skal si du er kreativ,og dette hørtes godt ut,skal skrive ned oppskriften så får vi se om jeg husker å kjøpe ingrediensane ved neste handlerunde

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.16:57

fruensvilje: je er ikke måte på når fantasien slår inn :) elsker å lage mat og kombinere nytt med gammalt, prøve seg fram og finne gode smaker. Spiste fisk med denne igår og det må være et av de beste måltida jeg har spist noen gang :)

frodith

31.08.2017 kl.19:03

Sikkert veldig deilig :-) Du er litt skogens datter du også :-) Altså jeg er IKKE det... men et par andre på blogg her :-D

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.19:15

frodith: jeg må si jeg storkoser meg i skogen ja, og spesielt nå på høsten når det bugner av gode råvarer :)

elisebr

31.08.2017 kl.19:57

Så godt det så ut! :)

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.22:43

elisebr: tusen takk, du burde absolutt prøve :)

Bergljot

31.08.2017 kl.22:40

Er det mulig å fryse denne? :) Må uansett testes, så god ut!

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.22:43

Bergljot: har ikke prøvd å fryse den, men det var en god ide å prøve ut :) det burde jo gå... artig med tilbakemelding om du prøver den, fersk eller fryst :)

spisogspar

31.08.2017 kl.23:24

Ser godt ut :D Du kan mye om sopp du! :))

Anne Grethe Seljordslia

01.09.2017 kl.00:14

spisogspar: blei utrolig godt, overraska meg sjøl :) har lært litt hvert år om sopp og syns det er spennende med nye smaker. . Artigste som finnes er å ha supre råvarer og boltre seg på kjøkkenet :)

toveview

31.08.2017 kl.23:27

Så spennende da. Aldri hørt om slikt jeg. Men sikkert et godt innslag på tallerkenen kan jeg tenke meg. Dette må definitivt prøves. Utfordringen min blir nok å plukke steinsopp da jeg aldri har plukket det før. Men en kan kanskje bruke kantarell også. Håper jeg får tid i år, men i alle fall blir det en gang.

Ha ei god helg!

Anne Grethe Seljordslia

01.09.2017 kl.00:16

toveview: ingen som har hørt om dette tror jeg :) Hehe :) godt mulig det funker med kantareller også, men steinsoppen har en litt annen smak som passer veldig godt til det meste :) egentlig en enkel sopp å lære seg, og 2017 er skikkelig steinsoppår så dette er året å lære seg den :))

toveview

01.09.2017 kl.00:30

Får vel dra ut på sanking da. Greit med google først, he-he :)

Anne Grethe Seljordslia

01.09.2017 kl.04:32

toveview: er du på Facebook er det en super gruppe som heter "vi som liker sopp" du kan melde deg inn i :)

toveview

01.09.2017 kl.21:12

Takk for tipset Anne Grethe!

Anne Grethe Seljordslia

01.09.2017 kl.21:55

toveview: bare hyggelig :) hadde vært moro å hørt fra deg om du prøver, spent på om andre blir like fornøyd som meg :)

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.




Kategorier

Arkiv

hits