Seljordslias sopparomat

Denne blandingen ble til p kjkkenet en dag min kreative hjernehalvdel var i full sving med gode rvarer i form av skogsopp som nettopp hadde blitt bret inn p kjkkenet og sortert mysommelig. En ide her og en ide der ble til en blanding du n skal f oppskriften p. Den smaker like godt til fisk som til rdt kjtt og hvitt kjtt. Alts en allround sopparomat du trygt kan bruke om du vil imponere gjestene dine. 

Den m lages dagen fr du skal bruke den, for at smaken skal f satt seg godt. Dette er noe alle klarer, ingen stor kokkekunst, bare deilig smak som vil imponere gjestene dine. Du m gjerne bruke oppskriften, men jeg setter pris p om du omtaler den som Seljordslias sopparomat. 

Du trenger

  • 30 gram spekeskinke 
  • 200 gram kremost naturell
  • 1 boks creme fraiche
  • 200 gram steinsopp
  • 1/2 rdlk
  • 1 ss honning
  • litt salt, pepper og koriander

 

Slik gjr du

  • Kutt opp steinsoppen og rdlken i sm biter
  • Stek dette i litt smr og krydre med salt, pepper og koriander
  • Ha honningen oppi panna og la denne smelte inn i soppblandingen
  • Kutt spekeskinka i sm biter
  • Ha alt dette oppi en blender sammen med kremost og creme fraiche og fres dette sammen
  • Putt blandingen i et glass med tett lokk og la st over natta

 

Brukes ved legge blandingen opp fisken eller kjttet og la det smelte sammen med stekesmret enten i ildfast form eller under lokk p panna. Voila: du trenger ikke lage egen saus til fisk eller kjtt. 

Sopparomaten kan fryses. Selv frys jeg den ned "flatpakket" Lett ta ut av fryseren og brekke av det du trenger. Neste gang prver jeg i isbitformer. 

Hper det smaker!

#oppskrift #fotoseljordslia #sopparomat #Seljordslia #sopp #skogsopp #steinsopp #kreativ #soppmat #matglede #naturen 

 

22 kommentarer

Mariann Sther Tokle

31.08.2017 kl.14:04

Dette hres sinnsykt godt ut men jeg har aldri plukket steinsopp, bare kantareller og piggsopp.

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.14:10

Mariann Sther Tokle: er det ikke det de sier om soppfolk at man lrer seg en sopp eller to i ret av nye typer :) alts p tide lre seg steinsopp :)
Den ble helt sinnsykt god, mye bedre enn forventa faktisk :)

Mariann Sther Tokle

31.08.2017 kl.14:46

Ja, jeg tror helt sikkert det er godt men jeg m ha med meg noen for vise hvilke det er. Jeg skulle vrt p sopptur , det er s herlig plukke sopp. :) Og godt :)

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.14:57

Mariann Sther Tokle: veldig lurt ha med noen som kan vise deg ja :)

Helene

31.08.2017 kl.16:23

Nam..det hrtes veldig godt ut :) Takk for at du delte oppskrifta =D

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.16:56

Helene: moro dele ting som er godt s andre ogs fr smake :)

fruensvilje

31.08.2017 kl.16:41

skal si du er kreativ,og dette hrtes godt ut,skal skrive ned oppskriften s fr vi se om jeg husker kjpe ingrediensane ved neste handlerunde

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.16:57

fruensvilje: je er ikke mte p nr fantasien slr inn :) elsker lage mat og kombinere nytt med gammalt, prve seg fram og finne gode smaker. Spiste fisk med denne igr og det m vre et av de beste mltida jeg har spist noen gang :)

frodith

31.08.2017 kl.19:03

Sikkert veldig deilig :-) Du er litt skogens datter du ogs :-) Alts jeg er IKKE det... men et par andre p blogg her :-D

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.19:15

frodith: jeg m si jeg storkoser meg i skogen ja, og spesielt n p hsten nr det bugner av gode rvarer :)

elisebr

31.08.2017 kl.19:57

S godt det s ut! :)

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.22:43

elisebr: tusen takk, du burde absolutt prve :)

Bergljot

31.08.2017 kl.22:40

Er det mulig fryse denne? :) M uansett testes, s god ut!

Anne Grethe Seljordslia

31.08.2017 kl.22:43

Bergljot: har ikke prvd fryse den, men det var en god ide prve ut :) det burde jo g... artig med tilbakemelding om du prver den, fersk eller fryst :)

spisogspar

31.08.2017 kl.23:24

Ser godt ut :D Du kan mye om sopp du! :))

Anne Grethe Seljordslia

01.09.2017 kl.00:14

spisogspar: blei utrolig godt, overraska meg sjl :) har lrt litt hvert r om sopp og syns det er spennende med nye smaker. . Artigste som finnes er ha supre rvarer og boltre seg p kjkkenet :)

toveview

31.08.2017 kl.23:27

S spennende da. Aldri hrt om slikt jeg. Men sikkert et godt innslag p tallerkenen kan jeg tenke meg. Dette m definitivt prves. Utfordringen min blir nok plukke steinsopp da jeg aldri har plukket det fr. Men en kan kanskje bruke kantarell ogs. Hper jeg fr tid i r, men i alle fall blir det en gang.

Ha ei god helg!

Anne Grethe Seljordslia

01.09.2017 kl.00:16

toveview: ingen som har hrt om dette tror jeg :) Hehe :) godt mulig det funker med kantareller ogs, men steinsoppen har en litt annen smak som passer veldig godt til det meste :) egentlig en enkel sopp lre seg, og 2017 er skikkelig steinsoppr s dette er ret lre seg den :))

toveview

01.09.2017 kl.00:30

Fr vel dra ut p sanking da. Greit med google frst, he-he :)

Anne Grethe Seljordslia

01.09.2017 kl.04:32

toveview: er du p Facebook er det en super gruppe som heter "vi som liker sopp" du kan melde deg inn i :)

toveview

01.09.2017 kl.21:12

Takk for tipset Anne Grethe!

Anne Grethe Seljordslia

01.09.2017 kl.21:55

toveview: bare hyggelig :) hadde vrt moro hrt fra deg om du prver, spent p om andre blir like fornyd som meg :)

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame p 46 som blogger om det meste. Veldig glad i fotografere og alle bilder p bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside p Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.




Kategorier

Arkiv

hits