Dødsstraff! Kutt av dem utstyret...

Dette er reaksjoner på innlegg og artikler om overgrepssaken som troner i media nå. "Vanlige" mennesker med utdanning som førskolelærer, ingeniør og så videre. Noen er studenter, eller fedre som gleder seg til pappapermisjon. Da blir det sitat: litt enklere...

Realiteten er dessverre en helt annen. En drammenser tilknyttet saken er dømt til 1år og 4 mnd. Et godt stykke unna dødsstraff..  Det viser seg gang på gang at selv om bevisene er der, eller tiltalte innrømmer forholdet så vil vi bare ikke tro det om HAN, eller HUN.  

Forsvarsmekaniser slår inn når en vi kjenner blir mistenkt for noe sånt. Han er da så flink med unger, han er da alltid så snill, han er jo så flink til å ta med ungene på lek og moro, eller turer.. Hvorfor det tro? Kan det ha noe med at tilgangen er enklere da, når du er snill og flink til å ta med unger på tur, sånn at du blir alene med dem. 

"Ikke lett å treffe på en toåring alene", skrev en i overgrepsgruppen på nettet. 

Vet dere hva? La alarmklokkene ringe, bry deg en gang for mye isteden for en gang for lite. Og du... hvis politiet har bevis for at overgrep har foregått, ja da har det foregått folkens. Selv om han du kjenner er både snill med unger og jækla flink til å ta de med seg på tur, alene. 

Selv har jeg hørt nok historier om overgrep til å vite at det skjer, overalt. Ikke bare når de er alene, men også i full offentlighet. En syk følelse av makt der overgriperen får fyr på bålet sitt til å tenke enda flere syke tanker, dessverre også i samarbeid med andre "vanlige" mennesker. 

Vet du om en som har forgrepet seg på barn? 

Tror du på det?

Hvis ikke, hvorfor?

20 kommentarer

morsmiddag

22.11.2016 kl.00:54

Det er grusomt at mennesker kan gjøre noe slikt mot uskyldige små mennesker, det skjærer meg i hjerte.

Anne Grethe Seljordslia

22.11.2016 kl.23:17

morsmiddag: så enig, så enig!

Øyvind Engdahl

22.11.2016 kl.03:28

Jada.

Ser hysteriet.

Men disse folkene er ikke til å spøke med.

Jurister, dommere, lærere og politikere....

Vi kan ikke drepe noen, for sånt tror jeg ikke på, men det må finnes passende straffer for slike mennesker.

Jeg er selv utdannet i barnevernet, og synes at ungene skal få trygge og gode hjem, før sakene til foreldrene blir innblandet hos oss.

Så nå oppfordrer jeg alle til å ya kontakt med politiet eller deres lokale barnevern, for å komme igjennom en vanskelig situasjon.

Ta kontakt med ledelsen i deres kontor.....som minner om konto....men men. Gjør endelig det, så skal vi slåss mot dere ned alt vi har ... so long, rasshøl!!😂😂

Anne Grethe Seljordslia

22.11.2016 kl.23:17

Øyvind Engdahl: jeg tror heller ikke på at drap løser noe som helst, men jeg forstår at tanken på det dukker opp i avmakt, hat og raseri.
Alle barn fortjener et trygt hjem. Så kommer de tilfellene der disse folkene vi ikke bør spøke med er involvert... de vi sier fra til, som også er innblandet... og fosterhjem som heller ikke er bra. Heldigvis er de fleste fosterhjem absolutt bedre enn alternativet!

Jeg er glad for at det skjer noe, både med hvordan disse sakene håndteres, strafferammer og omtale i media da jeg tror det gjør det litt vanskeligere å være overgriper. Jeg ser nemlig at dette ikke er et nytt fenomen som dukket opp på 2000 tallet da vi endelig så smått turte å snakke høyt om det...

Jeg blir gjerne med å slåss, på rett måte, hva nå det måtte være...

Siv Svanem

22.11.2016 kl.08:01

Det er bare umulig å forstå. Det gjør vondt å tenke på at slikt kan skje.

Anne Grethe Seljordslia

22.11.2016 kl.23:10

Siv Svanem: helt enig... vanskelig og umulig å forstå hvor vanlig det faktisk er. Statistikken sa 20% for noen år tilbake, altså fire i en klasse på 20 elever...

fruensvilje

22.11.2016 kl.08:11

god morgen,får starte med å si det var hyggelig å ha deg her igjen,håper dere trives i deres nye hjem,ja dere har flyttet inn eller ?

Denne overgrepsaken er sår ja,veldig trist att noen kan få seg til å gjøre slike handlinger.Jeg hvet nok ikke om slike overgrep nei,hørte noen rykter en gang,det var ting som skulle ha skjedd for 20 år siden,jeg har vansker med å tro det,men vi kom borti temaet her om dagen da denne saken dukket opp på tv,da hørte jeg igjen noe som indikerte på et slikt overgrev ,det jeg hadde hørt rykter om tidligere,jeg spør meg selv er det virkelig sant ? Men etter så mange år mener jeg den unge kvinnen må melde fra selv om hun vil melde personen,for en kan jo ikke melde en over 20 år gammel sak basert på et rykte og en ikke kjente peronane på den tid det skal ha skjedd

Anne Grethe Seljordslia

22.11.2016 kl.23:09

fruensvilje: vi har flyttet inn og stortrives :) hatt planer om comeback, men kosen har blitt prioritert :))

Denne problematikken er kjempevanskelig og uten fasit dessverre. Det som er rett i en sak er feil i neste...

Overveldende hvor mye det er av slike ting og vanskelig å ta inn over seg uten å reagere på en eller annen måte

dvergpinschere i mitt hjerte

22.11.2016 kl.09:28

Det var koselig å se deg her på bloggen igjen! håper du og dine har det bra!! Jeg har gudskjelov ikke vært i noen situasjon der jeg må ta stilling til dette..men så klart finnes det overgripere der ute!! og de er så oppfinnsomme at de får det til, uansett..grrr..får helt vondt inn i hjerterota!! Tenk hva disse små skal gå igjennom..og dra med seg inn i voksenlivet..grrr..De må jo bli helt ødelagte..så jeg syns helt klart det bør være en strengere straff for disse overgriperene! Ha en god dag!

Anne Grethe Seljordslia

22.11.2016 kl.23:06

dvergpinschere i mitt hjerte: var neppe den beste entreen å komme tilbake med et slikt tema etter en stund borte, men på den annen side fikk det meg på plass her igjen :)
Blir nok ikke like aktiv som før, men har mye på hjertet så noe blir det nok. Ha en fin dag du og :)
PS kikker ofte innom bloggen din uten å kommentere :)

Janne

22.11.2016 kl.10:02

Så forferdelig. Jeg har flere venner som har blitt voldtatt, og sexuelt missbrukt av familiemedlemmer da de var mindre, og det preger dem fortsatt. Helt uhørt!

Anne Grethe Seljordslia

22.11.2016 kl.23:02

Janne: slike handlinger preger ofte resten av livet dessverre. Fryktelig at slikt skjer..

Nina

22.11.2016 kl.11:24

Trist :/

Anne Grethe Seljordslia

22.11.2016 kl.23:01

Nina: fryktelig trist!

Søtmonsen :))

22.11.2016 kl.13:57

En fra mitt hjemsted ble med i denne saken.. Som jobbet på skolen, røde kors for ungdom og var ungdomsklubbleder.. Alle fikk helt sjokk, siden man ikke kunne tro dette. Jeg fikk jo høre dette av mine foreldre siden de hadde kjørt forbi huset til denne mannen, og sett flere politibiler der. De fikk jo høre senere av en felles bekjent at de hadde funnet ting på hans pc, og deretter kommet flere barn med historier om hva han hadde gjort med de.. Siden han alltid har fått barna alene og for seg selv.. Blir kvalm ved tanken. Jeg snakket jo med ei venninne som fortsatt bor der om dette før det kom ut i media og slikt. Hun trodde ikke på meg, for han kunne da umulig ha gjort noe slikt, han som er så god og snill.. Jeg hadde ikke vanskelig med å tro det, siden jeg har blitt utsatt for slike ting selv av en onkel som ingen trodde kunne gjøre noe slikt.. Og det viste seg da jeg endelig sa det til noen voksne, at jeg ikke var den eneste, at det har vært flere før og etter meg.. Men han ble ikke straffet fordi saken min var for gammel, og hun etter meg ble truet av sin far(min mors bror) at hun ble kastet ut om hun sa noe.. For hun hadde ikke saken blitt foreldet enda, så han kunne ha suttet i fengsel nå. Men neida.. Og han satt til og med og sa hva han hadde gjort, og lurt på hvorfor jeg kom frem med dette 5 år etter.. Han sitter da altså der og sier det til dem, men de bare nei, det er på grensen til 5 år, og da er saken foreldet så han får bare gå. Gå fri uten noen straff i det hele tatt, og bare fortsette som han alltid har gjort. Siden resten av slekten ikke trodde meg, men valgte å se bort, fordi de skjemmes over å ikke ha sett noe, og latt oss barna være rundt han. De skjemmes så mye, at de velger å late som at det aldri har skjedd og at det er løgn..

Så ja.. Når slike saker kommer opp får jeg lyst til å spy.. Jeg kan jo ikke skrive om det heller, fordi pedofile må jo skjermes vettu, da er det jo jeg som får straff..

Anne Grethe Seljordslia

22.11.2016 kl.23:00

Søtmonsen ): det siste avsnittet ditt oppsummerer det meste... avsky og hvem-blir-beskytta?
Trist at også du har opplevd hvilke konsekvenser slike handlinger får for den som har blitt utsatt for slike "vanlige og snille flotte mennesker" <3

Søtmonsen :))

22.11.2016 kl.23:07

Ja.. Det er liksom bare helt revva.. Nå er jo den foreldelsesfristen heldigvis tatt vekk, men vi som allerede har anmeldt og saken er blitt lukket får ikke ta opp saken igjen..

Koselig å se deg tilbake igjen ihvertfall :) Håper det går greit? :)

Anne Grethe Seljordslia

22.11.2016 kl.23:20

Søtmonsen ): hele systemet rundt dette er jo helt sykt det også...

Godt å være tilbake :) forhåpentligvis med litt hyggeligere tema etterhvert :) vi storkoser oss i det nye huset, deilig med god plass <3

Søtmonsen :))

22.11.2016 kl.23:21

Ja, det er ikke greit.. Skulle gjort noe mer. Bra de setter det i fokus nå..

Hehe, ja får det ;) Så bra å høre, godt å komme seg til rette igjen sikkert ^^

Anne Grethe Seljordslia

22.11.2016 kl.23:24

Søtmonsen ): veldig bra at noe skjer ja! :)

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.
Kategorier

Arkiv

hits