Fra storm til orkan

Havet har alltid skremt meg. Hvorfor vet jeg ikke helt. Jeg skjønner meg ikke på det. Fra land ser det ikke så ille ut når man står på avstand, men prøv å sett deg i en liten båt og kjenn selv de minste bølgene nesten velte båten slik at du faller uti og drukner. Skumhvite topper ser egentlig bare litt koselig ut på avstand, men ligger du midt utpå og skvulper så er det bare skremmende, for meg. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje og blir bare redd og syk. 

Så sitter man der da, midt utpå havet i storm uten å vite hvordan man skal oppføre seg, hva som skjer og hvordan det vil gå. Stormen lærer man seg å være i, på et slags vis. Ikke trygg, men det går. Så blåser det opp til orkan og alt tar litt overhånd. Båten man sitter i føles ikke det minste trygg lenger. Man ser etter en løsning, en redning midt oppi orkanen. Både jeg og alle andre vet at det minst lure er å hoppe i havet nå, men det er likevel et alternativ. Når man ikke vet hva som skjer, ikke aner hva som foregår og ikke vet hva som er rett. Da leter man etter et alternativ. 

Følelser kan sammenlignes med hav og bølger. Å stå i en storm går an, en stund. Men når det blåser opp til orkan begynner det å bli vanskelig å stå oppreist. Da trenger man en redningsskøyte som kan hjelpe deg inn til land og inn på trygg grunn. Stormen vil alltid lure bak finværet, men heldigvis er ikke orkanen så vanlig. Den kan stå på en stund og rive med seg mye, men den vil alltid løye. Det ville hjulpet veldig å forstå havet, forstå bølgenes dans og retning. Når man blir lært fra barndommen av at dette ender ikke bra, da tror man det også i voksen alder. Selv om de som kan og forstår havet vet noe annet. Det går faktisk an å stå i både storm og orkan, bare du vet at det ender bra.

Akkurat nå føler jeg at jeg sitter i en båt i orkan og er redd for at det begynner å regne, selv om jeg innerst inne vet at det spiller ingen rolle og stormen vil løye.

Anne Grethe

#uvær #følelser #storm #orkan #bølger #havet

 

8 kommentarer

Søtmonsen :))

21.07.2016 kl.18:31

Synes også det er veldig skremmende når man er i en liten båt. Jeg elsker å kjøre en liten motorbåt i et lite vann, men ute på havet blir det så mye større krefter ;o

Anne Grethe Seljordslia

21.07.2016 kl.19:15

Søtmonsen ): Jeg blir grønn bare jeg ser det skvulper i vannglasset egentlig, men er litt deilig også :)

annebe

21.07.2016 kl.19:31

God sammenligning det der....om man vet det går bra..kan en tåle mye uten å bli redd...men tøft mens det står på... Kos deg med kvelden :))

Anne Grethe Seljordslia

21.07.2016 kl.19:37

annebe: Helt sant :) Skal på natt nr to i natt så blir nok litt blogging i natt også :) Ha en fin kveld videre :)

frodith

21.07.2016 kl.21:07

Bra bruk av metaforer, men ikke noe godt å høre at det er orkan rundt deg. Håper det løyer fort igjen <3

Anne Grethe Seljordslia

22.07.2016 kl.04:29

frodith: Det håper jeg også frodith :)

Den Rutete Skjorta

23.07.2016 kl.22:07

Heller store båter(danskebåten o.l) enn småbåter - føler meg langt tryggere i store båter. Sender deg en stor klem <3

Anne Grethe Seljordslia

26.07.2016 kl.11:08

Den Rutete Skjorta: klem <3

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.
Kategorier

Arkiv

hits