Gamlebloggen

Ganske ofte har jeg noen tanker om det med bloggingen. Hva gir det meg? Siste innlegg om nettopp dette finner du på "Tanker om blogging" Det fikk meg til å tenke på gamlebloggen som for øvrig ALDRI ble noen suksess :) Men det måtte prøves det også. Har du lyst å se hva jeg tenkte for fire år siden er dette første innlegget mitt der. Flere finner du på seljordslia.wordpress.com Om du klikker deg inn og ser så vil du oppdage at det ikke tar veldig lang tid å komme gjennom alt der :)

Når jeg leser statistikken der så er min mest populære post sett av seks stykker.... Antageligvis meg, samboer og datter to ganger hver :D 

Høner er ikke ulikt oss mennesker

Høsten 2011 skjedde det mye i livet mitt. Jeg fikk samboer, etter å ha bodd alene med ungene siden 1998, og litt etter litt fikk vi høner og hund. I Desember samme år skjedde det noe som gjorde at jeg i Januar 2012 satt alene hjemme, sykemeldt, og med to ungdommer, en diger Rottweiler, to haner og 26 høner. Nå i Juni har jeg lyst å dele noen tanker rundt dyreverdenen og det samfunnet vi lever i.

Når man etter å ha jobbet 100% ++ i mange år plutselig sitter sykemeldt får man tid til mange tanker og mye filosofering.
Tanken min er nok å etterhvert kunne dele noe av dette også i foredrag på seminar og konferanser der temaet måtte passe.

Jeg har lyst å sette i gang noen tankeprosesser hos dere lesere med noen episoder som skjer hos dyrene.

Den første er den dagen det nederst i hagen lå en haug med fjær. Revefar hadde endelig klart å skaffe mat til familien sin. Revemor var nok skikkelig stolt av mannen sin. Som Lillebjørn Nilsen synger: det er jobben hans å skaffe mat til familien sin.

Noen dager etter dette var det slutt på verpingen til endel av hønene. De hadde vel vært vitne til noe grusomt og var i sjokk? Vel, tre dager etter var alt glemt og de la egg som bare bare juling igjen. Klukka og koste seg med god mat og tok sandbad i det noe amputerte blomsterbedet mitt som mer ligner en slagmark full av hull etter bombing.

Det fikk meg til å tenke på oss mennesker. På flere nivåer. Vi er vitne til grusomheter hver dag. Utøya. Huff, det er grusomt, sier vi. En time etter koser vi oss med blodig biff, fløtegratinerte poteter og deilig grønnsalat.

12 kommentarer

fruensvilje

21.06.2016 kl.16:48

Jammen godt du startet opp igjen med bloggd da ))et godt innlegg dette og du har jo rett vi er ikke så ulik høna om det er slik en høne oppfører seg )) livet går videre uansett hva en opplever av grusomheter

Anne Grethe Seljordslia

21.06.2016 kl.21:16

fruensvilje: Hadde ganske mye tid til å fundere på den tiden, satt og så på hønene og tenkte :D Men ja, vi glemmer nyhetsbildet fort

dvergpinschere i mitt hjerte

21.06.2016 kl.17:59

Ja det er sikkert gøy å se tilbake på den tiden også..hihi. Du har vel litt flere lesere nå.. Ja jeg tror alle dyr er litt like oss..

Anne Grethe Seljordslia

21.06.2016 kl.21:16

dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg har litt flere lesere ja, og det er jo bra :D Skal ikke mye til for at det blir bedre enn det der... hehe :)

frodith

21.06.2016 kl.18:27

På en måte må jeg si HELDIGVIS...at vi ser det grusomme, daglig, men faktisk legger det bak oss og går videre.. som høna. Hvis ikke hadde det blitt grusomt å leve. Hvis vi hadde tatt inn alt. Jeg tittet på gamlebloggen, og en del om høner :-) Morsomt <3 Håper du har hatt en bra dag Anne GRethe, jeg er glad du blogger her jeg og INGEN andre steder <3 :-)

Anne Grethe Seljordslia

21.06.2016 kl.21:20

frodith: Hihi, jeg er også glad jeg havnet her. Er redd jeg hadde blitt veldig fort lei med det lesertallet fra wordpress :D Enig i at det er bra vi legger ting bak oss, ellers hadde vi vel blitt gale til slutt. Vi blir jo foret med grusomheter fra alle kanter. TV, internett og radio, om man hører på det. Blader i bladhyllene ikke minst...
Moro at du tok deg tid til å se på gamlebloggen :D

Søtmonsen :))

21.06.2016 kl.19:05

Ja, hadde en blogg jeg og. En personlig en, men gikk ikke så bra, men mye som spilte inn der da, en stalker eks blant annet.

Men man må liksom prøve å feile litt før man finner ut av ting :)

Anne Grethe Seljordslia

21.06.2016 kl.21:21

Søtmonsen ): Ikke sant :) Litt artig å ha funnet seg så godt til rette som her på blogg.no da :) JEg trives godt her

Cathrine

21.06.2016 kl.19:18

Du skriver så gode innlegg :)

Anne Grethe Seljordslia

21.06.2016 kl.21:22

Cathrine: Så koselig å høre :) Tusen takk!
HEI!

Jeg har prøvd meg et par ganger før jeg startet denne,,,,, men slettet etter en stund da jeg ikke forstod døyten og var jo egentlig ikke så aktiv heller :-) hehehe

Er glad du startet opp igjen, Anne Grethe!!

Og vi er jo litt sånn.......... faller i sjokk når noe forferdelig hender, men henter oss inn igjen litt etter litt og fortsetter fremover............ slik som hønene :-)

Veldig godt innlegg du hadde der :-)

Det er jo slik at høna må ha mat - reven må ha mat - ulven må ha mat - bjørnen må ha mat - og vi mennesker må ha mat................

Anne Grethe Seljordslia

21.06.2016 kl.21:25

Etdiktomdagen: Er glad jeg startet igjen jeg også :) Godt å få ut mye skrivekløe :D
Jeg tror det er naturlig at vi må sortere alt som kommer inn. Det som ikke er viktig der og da, for oss selv, må bare ut igjen. Tenk om vi skulle bært på alt vi hører og leser! Det hadde blitt veldig slitsomt.
Ja, alle må ha mat, reven også :) Bare kjedelig at han tok høna mi :D

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.
Kategorier

Arkiv

hits