Tanker om blogging

Litt over tre måneder på blogg.no har gitt meg mange aha-opplevelser. Blogger er nesten et skjellsord og mange syns fortsatt det er litt flaut å si at "jeg blogger". Nå er det sånn at bloggere kommer i mange forskjellige utgaver og har helt forskjellige blogger. Noen blogger om alt, viser alt og forteller alt. Andre holder litt for seg selv. Det er jo helt opp til den enkelte hva man vil med bloggingen sin, heldigvis :) Noen er litt kopi av det man tror slår an, siden andre har blitt toppbloggere på den måten. I mine øyne er det begrenset hvor mange oppdateringer man vil lese om hva andre spiser til frokost, har på seg hver dag og se bilder av strøkne leiligheter. Men noen liker det også, og det er helt greit :)

Alle linkene under åpnes i nytt vindu

Personlig liker jeg blogger der jeg kan lese variert stoff hver dag. Åpne og ærlige blogger som forteller om utfordringer i hverdagen på en god måte. Jeg trenger ikke vite ALT, men jeg liker å lese om utfordringer i hverdagen på en ok måte. Merethe sin blogg er et utmerket eksempel på dette. Jeg liker også å lese blogger skrevet av unge jenter som ikke MÅ følge med på alt som vises i reklamen. Unge, ekte og flotte jenter som tør å være seg selv. DET liker jeg. Benedikte er en blogger jeg syns er virkelig herlig på alle måter! Voksne damer med en måte å formidle ord som setter tankene i sving, tema som engasjerer og er viktige. Unni, du er akkurat den dama som gjør det!

Jeg vet, av erfaring, at alle dager ikke er like gode og heller ikke like. Men vi trenger da ikke klage og sutre, gjør vi vel? Sorry, men innlegg som starter med "beklager at jeg ikke har blogget..." hopper jeg over. Blogging er noe man kan gjøre når man vil, og jeg er nesten helt sikker på at man blir tilgitt for at man ikke oppdaterer bloggen punktlig hver dag. Må være bedre at man blogger når man faktisk har noe å si, eller?

Andre ting jeg liker å lese er tips. Tips til kreative ideer finner du i bøttevis hos Lise. Hos Kristin finner du supre sparetips om det meste, og mer kommer, det vet jeg :) Som fotointeressert finner du massevis av flotte bilder hos både Toini, Elin og Annebe. Vil du se supre tegninger og tankevekkende tekster så tar du turen innom frodith. Som dere ser er det så mye mer i det å blogge enn bare skjønnhet og mote. Jeg tror det er det mange forbinder med blogg. En blogger har liksom trutmunn og stiler seg opp til fotoshoot. To som skiller seg ut på akkurat det, i mine øyne, er Christine og Annebe. Christine er en herlig ekte modell som er utrolig fotogen og deler flotte bilder tatt av fotografer. Annebe er en fantastisk flott modell og forbilde for oss på 40+.

Jeg kunne selvsagt nevnt enda flere, men dette var dagens anbefalinger. Jeg storkoser meg med både å skrive og lese blogger, og hvis du tenker over det så leser du også mange blogger som blir linket til hver dag gjennom Facebook og andre sosiale medier. Alt handler ikke om skjønnhet og mote. De fleste sjekker internett etter oppskrifter. Jeg får mange flotte oppskrifter og mattips via både Lene og spisogspar.

Til dere som kjenner meg: dere vet at jeg ikke er en typisk blogger i forhold til hva man forbinder med det ordet :) Lite trutmunn og motebevissthet å spore her :)

Anne Grethe

#blogganbefalinger #bloggere #tips #fordommer

42 kommentarer

Tone

19.06.2016 kl.14:19

Utrolig bra skrevet :)

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.14:31

Tone: Tusen takk Tone :)

Benedikte

19.06.2016 kl.14:29

Lite trutemunn her også, hehe :-) så gøy at du liker min blogg og linka den her!!

Jeg missliker også å lese blogger som skriver "sorry for at jeg ikke har blogga idag, men blablabla..." akkurat som om det er en fulltidsjobb (når det ikke er det) og som om det sitter 1000 vis av mennesker å venter på et livstegn fra de :p.. Nei, jeg liker også best å lese blogger med litt variert innhold og som fortsatt er down to earth. Det er så mange på topplisten jeg ikke klarer lese bloggen til, for det blir for falskt og "rosa" :).. Smak og behag.

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.14:33

Benedikte: Ikke sant, mulig folk tenker annerledes enn meg, men jeg tror liksom ikke på at folk sitter klar på et klokkeslett og bare venter på neste oppdatering fra meg :) Hihi :)
Jeg liker ekte mennesker, sånne som deg :)

Moving On

19.06.2016 kl.14:34

Jeg er sånn, kommer et innlegg her og der når det passer meg! haha

Fornøyd med det også jeg :)

Har vært innom omtrent alle du nevnte i denne abefalingen faktisk, var noen nye fjes, men mest kjente! :D

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.14:36

Moving On: Ja, du er en av de jeg leser hver gang jeg ser et nytt innlegg, men ikke alltid jeg kommenterer. Av og til henger jeg veldig etter med lesing og da har jeg liksom ikke tid å kommentere alt :)

Søtmonsen :))

19.06.2016 kl.14:40

Aww, for et herlig innlegg da :D <3 Takk for at min blogg ble nevnt <3 Er sant som du sier her ja :) Jeg er nok fortsatt litt der at det er litt flaut å si at jeg har blogg ;o For som alt annet som blir man da dømt, åja du er sånn "rosa" blogger du da? Som om det skulle vært noe negativt ;o

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.14:42

Søtmonsen ): Jeg tror vi er mange som har sånne fordommer mot blogging. Jeg selv hadde nok også det. Da kan man jo lure på hvorfor i alle dager jeg begynte å blogge :D
Bare koselig å linke til din blogg, liker den veldig godt :)

dvergpinschere i mitt hjerte

19.06.2016 kl.14:45

Så flott innlegg! og ja det er jo så rett..blogging er så mangt..og blir til det du gjør det til.. Jeg har få "rosabloggere", eller nå setter jeg i bås..mener egentlig bloggere med kun fokus på sminke og mote i min blokk..Fordi jeg heller har de jeg liker å titte innom..som er vanlig, og ærlige.. Tusen takk for linking! Så koselig at du liker å titte innom bloggen min..:-)

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.14:47

dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg har en variert liste og noen ganger er det spennende å lese, men disse typiske intentsigende innleggene hopper jeg nok over. Jeg liker ærlige og ekte mennesker, sånn som deg :)

19.06.2016 kl.14:46

Enig! :-) nei, tror ikke de gjør det på toppbloggerne heller, eller kanskje. Men enig med deg. Takk i like måte <3 snilt!

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.14:49

Anonym: :)

Unni

19.06.2016 kl.15:11

Så flott skrevet Anne Grethe! <3 Og jeg er så veldig enig med deg!

Takk for linking og fine ord også, kjære deg! ;-) Håper du har hatt ei fin helg! <3 Klem

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:11

Unni: Egentlig tror jeg vi er mange som mener det samme, men blogging er liksom blitt et skjellsord. Viktig å få frem at det ikke er bare det man tror :) Bare koselig å linke til en så flott blogger som deg kjære du <3

Irene

19.06.2016 kl.15:52

Det var et kjekt knippe bloggere du hadde listet opp her.. Er innom samtlige av dem selv også rett som det er.

Eg liker også å titte innom din blogg siste par månedene. Håper du fortsetter med bloggingen inn i fremtiden ;)

Eg er også ein blogger, men føler meg ikkje som den typiske bloggeren akkurat.... Skriver om det eg måtte ha på hjerte der og da eller bare hverdagslige ting og livsstilen min. Blitt meget lite blogging siste tiden pga flytting over til ny blogg, så tiden vil vel vise hvor mye blogging der kommer fra denne kanten på ei stund :p

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:13

Irene: Går nok litt opp og ned med blogging for oss alle tenker jeg. Livet er heldigvis litt annet enn det også :D Koselig at du titter innom meg, fortsett gjerne med det :)) Jeg kommer nok garantert til å holde på en god stund til, så lenge folk orker å lese det jeg skriver :)

mydarklightning

19.06.2016 kl.16:12

Jeg syns oxo det er litt flaut å si at jeg blogger noen ganger, men siden jeg er anonym så er det ikke noe jeg sier veldig ofte. Men jeg legger alltid på at jeg er en svart blogger. Ikke nødvendigvis en bedre tittel. Men hvis jeg nevner det så syns jeg det er greit å si at den er svart så de ikke evt får en overraskelse. For at jeg er en svart blogger er helt sant :p

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:14

mydarklightning: Hihi, svart vet jeg ikke, men du er definitivt ikke rosa :) Og bare så det er sagt; jeg liker bloggen din veldig godt!
Hei!

Så var du her igjen :-) Bra! Man får ikke tid til alt og blogge gjør man når man får tid :-D

Herlig innlegg med masse anbefalinger :-)

Ønsker deg en herlig søndag :-)

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:16

Etdiktomdagen: Var dagen til å bare slappe av i dag etter gårsdagens tur :) Og da blir det id til litt blogging og andre nettaktiviteter :) Kanskje det ble litt mange anbefalinger, men pytt pytt... Man åpner det man har lyst, og syns selv det er fint når linkene åpnes i nye vindu, da mister man ikke tråden der man var :)
Super fortsatt søndag til deg også Mette <3

annebe

19.06.2016 kl.17:04

Har mange av de samme tankene om blogging som du har :)) Og så koselig skrevet om meg og bloggen min...tusen takk :)) Du har jo absolutt en variert og hyggelig blogg med flotte bilder :)) Fin dag videre til deg <3

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:17

annebe: Egentlig hadde du fortjent enda flere vakre ord, men det blir neste gang :D Håper du har en fin søndag :) Klem <3

Freshsister

19.06.2016 kl.17:07

Veldig fint innlegg! Viktig å skrive om det. Tiden er over hvor bare rosabloggere hadde "makta". Her kommer vi andre!

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:18

Freshsister: Jeg tror også det kommer flere av den typen vi er.... Ikke fullt så rosa :D

Emelie Karlsson

19.06.2016 kl.17:12

Jeg er glad for at det finnes forskjellige blogger der ute. Selv leser jeg mye blandet - alt fra perfekte hjem og mote til turblogger og hunder. Artig med variasjoner synes jeg :))

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:18

Emelie Karlsson: Og så bra at vi kan velge :) Akkurat det vi har lyst å lese :D

spisogspar

19.06.2016 kl.18:13

Tusen takk <3 Ja det er lite trutmunn her også, hihi :)) Du har en flott og variert blogg om er både interessant og kjekt og lese <3

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:19

spisogspar: Tusen takk, moro å høre :))

Hedda Egerdahl

19.06.2016 kl.20:31

Fint innlegg :-)

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:20

Hedda Egerdahl: Tusen takk!

fruensvilje

19.06.2016 kl.21:03

jeg er helt enige med deg,liker variasjon i det jeg leser,men bare skjønnhet og interiør er ikke for meg

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:20

fruensvilje: Nei, vi er nok like der Connie :)

frodith

19.06.2016 kl.21:18

Jeg er litt stolt av å blogge jeg faktisk :-) Fordi jeg vet at det jeg har gjort her inne har gitt meg så mye. Andre driver med Facebook, jeg driver med BLOGG. Men jeg har også fått masse nye venner og fått utvikle meg VELDIG kreativt faktisk, pga bloggen. Jeg har skrevet noveller og dikt jeg aldri ville gjort om jeg ikke var HER og gjorde det, jeg fikk fotointeressen pga bloggen. Jeg har brukt hjernen min på mange nye måter, som ikke jeg gjorde før. At jeg har møtt masse nye folk er en stor del av kosen med det :-) KJempekoselig at du nevnte meg Anne Grethe <3 Mange fine folk du hadde tatt med, mange leser jeg fast, og noen var nye og så spennende ut :-) Når det gjelder blogg så kjenner jeg at det gjelder å finne sin FORM, sin egen lille verden , som gjør at kosen med bloggen aldri slutter :-) Tusen takk for linking og fine ord <3 Klemmer til deg <3

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:25

frodith: Ja det er jo en hobby på lik linje med mange andre ting. Å kunne dele tanker om forskjellige ting er for meg en glede, og spesielt når jeg ser at mange andre er enig med meg :) I tillegg får jeg vist frem mange av bildene mine i en sammenheng jeg ikke ville fått ellers, så for meg er dette perfekt! Så kommer den biten med å bli kjent med nye mennesker, DET er fantastisk det :)) Bare koselig å nevne en så flott blogger som du er! Klem til deg <3
Nei jeg synes ikke det var for mange blogganbefalinger :-) Og jeg kjente jo mange av de fra før :-) Bare morsomt å få tips til andre blogger :-D

Godt å bare slappe av også :-)

Ønsker deg en fortsatt god søndag :-)

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.21:25

Etdiktomdagen: Bra det ikke ble for mange, kunne blitt enda flere om jeg ikke hadde klart å stoppe i tide :D

http://hevhodet.blogg.no/

19.06.2016 kl.21:53

Så fint skrevet Anne Grethe :) fine bloggere du anbefaler :)

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.22:19

http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk, kunne selvsagt nevnt enda flere, men måtte liksom stoppe engang :D

Vera Lynn

19.06.2016 kl.22:44

Bra synspunkter du kommer med. Nå er jeg vel en av de som har skrevet, unnskyld for at jeg ikke har blogget, eller har vært fraværende... Jeg har ikke skrevet det fordi jeg tror at det har noen betydning, mer at jeg alltid føler at jeg må be om unnskyldning når det er noe jeg ikke har gjort. Sånn gjør jeg alltid, hva enn det måtte være :o)) Jeg snakker ikke så mye om blogging blant kolleger, for det er ikke noe de interreserer seg for, har jeg skjønt. Bloggingen min er en hobby, og liker noen det jeg skriver om min ringe hverdag og kommenterer så blir jeg glad :o))

Anne Grethe Seljordslia

19.06.2016 kl.22:57

Vera Lynn: Heldigvis er dette mine synspunkter, og ikke alle trenger å være enig med meg :D Blogging er nok ikke noe for alle, men som for deg er det også for meg en hobby og jeg deler på Facebook så alle mine venner og uvenner kan lese hvis de vil :))

Sparing

20.06.2016 kl.00:33

Tusen takk for trivelig omtale :) Her var det mye kjent og bra, både av anbefalinger og tanker om blogging ;) Men det er kanskje ingen overraskelse ? ;) Gleder meg til å følge deg videre :)

Anne Grethe Seljordslia

20.06.2016 kl.14:37

Sparing: Bare hyggelig :) Ingen overraskelse at du likte anbefalingene nei :D Ser fram til å følge deg også :)

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.
Kategorier

Arkiv

hits