Så ikke snurten av han

Min søster Nina er en utrolig flott og kunnskapsrik dame som er utdannet førskolelærer og jobber i barnehage. Ho er klok og kan mye om mangt. Sprek er ho også, spiller tennis og løper rundt i alle idrettshaller som finnes i landet. Den siste kanskje mest pga barna hennes, som heller ikke er barn lenger. Oppsummert en meget oppegående dame man bare må bli glad i. Men en ting ho ikke kan, og det kan ikke jeg heller, det er "hva betyr snurten"?


Dette kan være snurten... eller?

Dere har alle hørt om utrykket "å se snurten av". 17. mai feiret vi sammen i Stavern og da kom dette kloke spørsmålet opp under kaffen. Nina fortalte at Trond Viggo Torgersen hadde tatt opp dette i et program engang og jeg har lett etter det programmet på Youtube, men finner det ikke. Men altså, etter 17. mai er dette et spørsmål som har virret rundt oppi hodet mitt fra tid til annen. Hva er snurten? Antageligvis går dette inn under Kristins unødig kunnskap. Antageligvis er ikke dette spørsmålet noe av det viktigste man trenger å finne svar på heller. Likevel lurer jeg på det. Så om noen vet hva snurten betyr hadde jeg satt pris på å få vite det!

Mange utrykk blir brukt kanskje uten at vi tenker over det. Akkurat nå kommer jeg ikke på andre, nettopp fordi hjernen min er travelt opptatt med å finne ut hva dette betyr. Hadde vi sagt "så ikke stjerten av han" så kunne jeg forstått det. Utrykket betyr jo at man ikke har sett noe til, ikke engang vært innom og vist seg. Ved å Google ordet fant jeg mye interessant. Ordet er blant annet godkjent i brettspillet Scrabble og Wordfeud uten at noen kan forklare hva det betyr. Det er klassifisert som et adjektiv. Som dere ser av linken kan adjektivet bøyes til EN snurt, FLERE snurter og ALLE snurtene.

Ordet snurten

Ordet blir også hyppig brukt i aviser rundt omkring i landet og ingen stiller spørsmål ved det, bortsett fra da altså min søster Nina som har overført spørsmålet til min hjerne. Snurten er ikke bare et adjektiv, det er også et substantiv, som navn på en travhest. Overskrifter som blir brukt er blant annet disse (med link)

Neppe snurt på Snurten

Pinlig at man ikke har sett snurten av gangveien

Betalte i åtte år uten å sjå snurten av feiaren

Det mest pinlige her er nok at noen betaler for å se snurten, uten å få noe igjen for det. Ikke nytter det å få refundert pengene uten problemer heller. Så mitt travtips i dag er å ikke satse penger på Snurten, antageligvis vil du ikke se snurten verken av hesten eller premien!

Setter pris på en oppklaring om noen kan hjelpe meg!

Anne Grethe

#snurten #ord #travtips #overskrifter #unodigkunnskap

 

 

18 kommentarer

annebe

27.05.2016 kl.18:14

Artig ..har ikke peiling, men har sagt det mye selv :)) Tenker kanskje det kan være bakenden/rumpa eller noe sånt...men har ikke noen logisk forklaring...hehe...

Håper noen vet :))

Anne Grethe Seljordslia

27.05.2016 kl.18:21

annebe: Det håper jeg også så jeg slipper å gruble mer på dette! hehe :) Kan nok hende det stammer fra ett eller annet gammelt ord med betydning bakende på et slags vis ja, høres logisk ut :)

Den Rutete Skjorta

27.05.2016 kl.19:01

Takk for at du overførte et nytt spørsmål til hodet mitt :P haha

Jeg har brukt uttrykket i mange år, uten å egentlig tenke over det, men ja, hva er det? Ha en god kveld :)

Anne Grethe Seljordslia

27.05.2016 kl.23:45

Den Rutete Skjorta: bare hyggelig å kunne dele store verdensproblemer med deg :D kanskje vi får svaret av en eller annen som kan dette..

Søtmonsen :))

27.05.2016 kl.19:37

Jeg ser for meg at det betyr skikkelsen av en person. Altså snurten som i skikkelsen av h*n i det hele tatt kanskje :)

Anne Grethe Seljordslia

27.05.2016 kl.23:46

Søtmonsen ): men OM det er sånn, hvordan forklarer du da substantivet som i hestenavn? Hehe :))

Ingunn Eide

27.05.2016 kl.19:51

Aner ikke hva ordet betyr... selv om det gjør jeg jo.... alle vet det, og skulle det være noen som ikke vet det, er det ingen grunn til å bli snurt! - for det betyr det ihvertfall ikke😉

Anne Grethe Seljordslia

27.05.2016 kl.23:47

Ingunn Eide: Hehe, helt sant. Blir ikke snurt jeg om ingen vet... Bare lurer :D

fruensvilje

27.05.2016 kl.20:56

snurten er et ord vi bruker mye,vi sier ( jeg såg ikke snurten av et eneste menneske ) det betyr att vi ikke så en liten bit av noen i det hele tatt ,det var helt tomt,øde, dødt ))

Anne Grethe Seljordslia

27.05.2016 kl.23:48

fruensvilje: betyr da snurt en bit? Da nytter det ikke å bli snurt hvertfall... :D

dvergpinschere i mitt hjerte

27.05.2016 kl.21:03

Snurten ja..ja, hvorfor begynte man å si det? Godt spørsmål..Jeg har jo brukt dette jeg også..i Har ikke sett snurten av han.. så for meg så betyr det fraværende.. eller mangler, kom ikke.. men er jo ikke det det betyr sikkert.. hihihi. Morsomt..blir gøy å se svarene du får! HA en god kveld!

Anne Grethe Seljordslia

27.05.2016 kl.23:50

dvergpinschere i mitt hjerte: blir verre og verre dette... Man kan jo bli snurt også.. :))

Kristin

28.05.2016 kl.01:00

Hei på deg, eller har du ikke en hei på deg?

Hvordan står det til? Hva skal stå til hva? Skjerfet til jakka?

😂 fy fanken, ja, jeg er trøtt. 😜

Anne Grethe Seljordslia

28.05.2016 kl.03:10

Kristin: det kan jeg nesten se at du er... Trøtt :)

Sparing

28.05.2016 kl.16:31

Denne var fin-fin ;) Har virkelig ikke peiling på hva det egentlig stammer fra, men at jeg er skyldig i å ha brukt det? Jepp. ;)

Anne Grethe Seljordslia

28.05.2016 kl.20:25

Kristin/Sparing: Når ikke engang du vet... :) den er fin ja, og setter i gang tankekverna hos meg.... åffår det tru... :)

Søtmonsen :))

28.05.2016 kl.23:38

Er det et vanlig hestenavn altså? ;o

Anne Grethe Seljordslia

28.05.2016 kl.23:52

Søtmonsen ): kanskje ikke så vanlig :) men EN travhest som heter det da... Link i innlegget :)

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.
Kategorier

Arkiv

hits