Hva handler dette egentlig om?

Mange er opptatt av rettferdighet og likeverd. Alle mennesker er like mye verdt uansett. Jeg tror ikke de mener alle. Jeg gjør ikke det. Er klar over at dette er et svært ømtålig tema, derfor skal jeg forsøke å holde meg på rett sti og forklare så godt jeg kan. Vanligvis liker jeg at folk leser mellom linjene mine, men her skal jeg være så direkte det går an å bli uten å støte noen for mye. For jeg er snill pike og vil ingen vondt, bare noen.

Vanligvis unngår jeg stort sett nyheter i stor grad fordi jeg blir så opprørt av det som blir skrevet, ofte. Noen ganger blir jeg glad, men det er så lite gladnyheter i forhold til nyheter som gjør meg opprørt. Jeg er, som jeg har sagt tidligere, over gjennomsnittet opptatt av mennesker og hva som skjer inni hodet til mennesker.

I dag har jeg lest for mye nyheter, derfor kommer dette innlegget som en liten oppsummering av hva jeg har festet meg ved, og litt tanker rundt dette. Det er en ganske stor spredning i type nyheter som har opprørt meg. Fellesnevneren ved disse nyhetene er at jeg sitter igjen med et spørsmål i hodet mitt. Hva handler dette egentlig om?

1. Mann pågrepet i barnehage i Bergen ? siktet for voldtekt

2. 57-åring fra Skien: ? Ja, jeg er skyldig

3. Breivik vant over staten

Så altså folkens, når du sender ungen din i barnehagen til mennesker du stort sett kan stole på, så kan det skje overgrep. Det kan det også hvor som helst ellers, så dette er ikke et forsøk på å henge ut barnehager. Det er et høyt rop om at du må åpne øya og tørre og se hva som kan skje! Hvor som helst. Hjemme, i barnehagen, på SFO, på skolen, hos naboen, på treninga eller andre steder. Du må tørre å se!

Det kan også være en av dine barns nettvenner, som h*n har chattet med lenge, som h*n skal møte nå etter tre måneders chat. Ikke farlig, det er borte på senteret bare. Der skjer det jo ingenting, tenker du. Neida, mest sannsynlig gjør det ikke det. Men tør å snakke om det da! Tør å sette ord på det. Gjør ungene dine oppmerksom på at det KAN skje. At noen faktisk ikke er så snille, søte og greie som vi skal tro de er. Vi kan ikke stole blindt på noen. Ikke en eneste en. Dessverre skjer de fleste overgrep av personer i svært nær omkrets.

Jobben vår som foreldre er IKKE å mistenke alle, jobben vår er å forberede barna våre på at det kan skje. Din kropp er DIN kropp. Ingen andre har krav på noe som helst. Vil ikke ungen din ha en klem av besøket som skal reise, neivel, da vil h*n ikke det. La h*n slippe det, la h*n få sette de grensene for sin egen kropp. Det er ikke greit at du som forelder sier jooooda, gi h*n nå den klemmen nå da. Barnet vil ikke, noen ganger fordi de er i den alderen, andre ganger er det en annen grunn til det.

La barna få sette sine egne grenser i sin intimsone. Tenk om partneren din sa til deg: Joda, gi nå kassadamen den klemmen før vi går hjem da. Hadde det vært greit? Er det greit at andre bestemmer over våre intimgrenser? Selv om du er barn?

Til slutt har vi da en mann som har skutt og drept flere barn og unge, sitter inne og soner sin straff. Samfunnet betaler. Vi betaler. Skattepenger, blant annet. Nå skal staten altså da betale saksomkostninger fordi han fikk medhold i at han hadde for dårlige soningsforhold.

Sorry, sånne mennesker er ikke like mye verdt som andre, i mine øyne. Sånn er det bare. Verken pedofile eller mennesker som forgriper seg på unger har noe verdi i mine øyne. Så får du mene hva du vil.

Trenger du eller dere en god foredragsholder om tema overgrep så kontakt dama bak denne siden. Ho reiser over hele landet og har et foredrag som plasserer ting der det hører hjemme. Papilion.no

Anne Grethe

#mennesker #verdier #rettssystemet #pedofili #overgrep #seksuelle #psykiskhelse

 

22 kommentarer

Søtmonsen :))

20.04.2016 kl.22:42

De burde råtne i ett hull i jorda, der de aldri ville kommet seg opp av... Klarer ikke å sitte å høre på folk som skal sitte å synes synd på han, holde med han. Da synes jeg det har gått for langt..

Anne Grethe Seljordslia

20.04.2016 kl.22:47

Søtmonsen ): yes og amen!

dvergpinschere i mitt hjerte

20.04.2016 kl.22:54

Helt enig med deg! Ting kan skje OVERALT! og vi må nok bare lære de unge til å se litt mer etter faresignaler! Hva som er rett og galt. Ang.han som vi ikke orker å snakke om..Han fortjener INGENTING! Helt håpløst.. Jeg orker heller ikke se og lese så mye nyheter..Orker ikke så mye elendighet..Men får de viktigste nyhetene via mannen..;-)

Anne Grethe Seljordslia

20.04.2016 kl.22:56

dvergpinschere i mitt hjerte: får det litt ufrivillig inn via Facebook, men ikke mer ufrivillig enn at jeg både leser og deler det her....

charlotte79

20.04.2016 kl.23:03

Leser om dyretortur og mishandling.... Barne misbruk /mishandling /voldtekt/tortur/spebarn/vold / babydrap//// Regner med det ikke er mer å si

Anne Grethe Seljordslia

20.04.2016 kl.23:06

charlotte79: bare grusomt

Vera Lynn

20.04.2016 kl.23:34

Morderen ABB er en person jeg helst ikke vil tenke så veldig mye på, men av og til tvinger det seg fram. Sånn som i dagens nyheter. Hadde vi hatt et politi som de har i bla USA, hadde vi sloppet å bruke så mye penger på denne mannen. Da hadde de gjort kort prosess med en gang de kom på ham ute på øya!!!

Når det gjelder disse pedofile mannfolkene som forgriper seg på små barn, så man bare opplyse barna så langt det går om visse ting er det ikke greit at "onkel" gjør med dem. Så må barnehagen sørge for at det alltid er to voksne, en av hvert kjønn, tilstede til alle tider i barnehagen og når de skal på tur. Jeg kjenner at jeg blir veldig opprørt og sint når jeg leser eller bare tenker på dette her!

Anne Grethe Seljordslia

20.04.2016 kl.23:38

Vera Lynn: Enig, men må presisere at det er også mange kvinnelige overgripere. Utrolig, men sant

spisogspar

20.04.2016 kl.23:35

Ja mye fælt på nyhetene, og mye ondskap ute i verden.....

Anne Grethe Seljordslia

20.04.2016 kl.23:39

spisogspar: Fryktelig til tider... Og noen ganger syns jeg ALT kommer rett i fleisen på en gang... sånn som nå :)

spisogspar

20.04.2016 kl.23:48

Ja det er sant.....

Janne

21.04.2016 kl.00:32

er så enig med deg, klarer nesten ikke følge med på nyheter jeg heller. Blir rett og slett så deprimert og nedstemt og klarer ikke tenke på annet. Alt dette er abre helt forferdelig, og det med Breivik gjør meg bare så kvalm at fyyyf....

Anne Grethe Seljordslia

21.04.2016 kl.00:42

Janne: Man blir det, alt er bare så forferdelig å tenke på!

Siv Svanem

21.04.2016 kl.08:33

Ja det er et vanskelig tema, men alle er nok ikke like. Når jeg tenker på likhet og rettferdighet er det nok på andre arena, mere det at alle skal ha de samme mulighetene og så bli dømt for hvordan vi er og ikke hva.

Anne Grethe Seljordslia

21.04.2016 kl.08:40

Siv Svanem: helt enig i det på mange andre områder, men vil vi skal tenke litt over om absolutt alle, uansett handlinger skal behandles likt. Jeg har ikke noe svar på det, men sterke meninger om tema.. Ha en fin dag :)

fruensvilje

21.04.2016 kl.08:34

jeg er helt enige med deg,det hender jeg sitter og lurer på om slike saker blir tatt opp for att dei store skal ha sin klekkelige årslønn,da sikter jeg til Breiviksaken,nei en slik mann fortener ikke noen goder i livet med tanke på hvor mange han frarøvet livet

Anne Grethe Seljordslia

21.04.2016 kl.08:42

fruensvilje: erstatning utbetalt... Til hva? Huff... Lurer på om de som mistet sine får like mye i erstatning..

linnhelens

21.04.2016 kl.09:25

Ja der oppsummerte du de sakene som har gjort meg mest opprørt i det siste også. Alle vonde saker som har med barn å gjøre, går så utrolig inn på meg. Jeg skjønner at jeg må ta den samtalen der med mitt barn, ang grensesetting.

Anne Grethe Seljordslia

21.04.2016 kl.09:39

linnhelens: Ikke sant... Jeg har ikke alle svara, men tror på åpenhet og at barn lærer å sette grenser for seg selv. Lett er det ikke, men det viser seg ofte at barn tar det veldig fint når man forklarer på en god måte. Ikke skremme dem, men fortelle dem.
Kanskje de bare skulle slippe ham ut av fengselet fortere enn fortest. Tror mange på utsiden hadde stått klar for å ta imot ham ...................................

Anne Grethe Seljordslia

21.04.2016 kl.09:39

Etdiktomdagen: Skal ikke mene noe om akkurat det :)

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.
Kategorier

Arkiv

hits