Din skyld om du blir voldtatt

I hvertfall i følge lensmann i Gjesdal kommune, Kåre Birkeland. Blir du for full og ikke har på deg sykkelbukse under russedressen, ja da kan du visst for det selv, om du blir voldtatt. Skulle du i tillegg vase rundt alene og sende ut signaler som blir tolket feil, ja da er det vel nesten ikke vits i å anmelde engang. Da er det din skyld. Du må for all del ikke sende ut signaler som kan misforståes. Lensmannen mener også, ifølge Dagbladet, at det blir satt alt for stort fokus på voldtekt, da voldtekt på russetreff skjer svært sjelden.

Med andre ord er det du som har ansvar for å ikke bli voldtatt. Går du først ut døra hjemme så er det helt opp til deg. Du kan ikke forvente verken av politi eller andre at de tar ansvar for deg. Dette må du passe på selv. Vi har jo hørt dette før, at det er vårt ansvar, så egentlig burde det nå være opplagt!

Trykk på bildet så får du hele artikkelen fra Dagbladet.

Til lensmannens forsvar skal det sies at han påpeker at politi vil være tilstede og ha øyne overalt, så da er vel ikke faren så stor. For det første er det politi overalt og for det andre har du nå fått tips om hvordan du unngår å bli voldtatt. Ta på sykkelbukse under russedressen, ikke vas rundt aleine i fylla og ikke send signaler som kan misforståes. I tillegg blir gutter oppfordret til å oppføre seg skikkelig, så da går det nok bra!

Om det er lensmannen eller media som her sender ut signaler som ble misforstått av meg vet jeg ikke, men jeg lar meg provosere KRAFTIG av slike uttalelser.

Videre leser jeg i lokalavisa følgende artikkel: Grov voldtekt i Bø på russetreff

Her kan umulig politiet ha hatt øyne overalt i og med de ber om tips i saken. 

Anne Grethe

#russ #voldtekt #russedress #sykkelbukse #russetreff #politiet #lensmann #dagbladet #varden #signaler #fyll

27 kommentarer

Heidi

12.04.2016 kl.19:16

Heisann :)

Det er mange som nok har misforstått lensmannen her jeg bor. Det med sykkelbuksene hadde han faktisk fått som tips i fra fjorårets russejenter, De hadde hatt på seg sykkelbukser under russedressen sin for de følte seg tryggere med de på. Tror nok at lensmannen egentlig vil fram til er at jentene skal passe bedre på seg selv, men ting kan fort bli misforstått når ting blir utelatt i avisen som lensmannen beklaget seg med at det hadde skjedd. Ha en fortsatt fin tirsdagskveld :)

Anne Grethe Seljordslia

12.04.2016 kl.19:19

Heidi: Jeg skjønner egentlig det... men som jeg skriver at "om det er lensmannen eller media som her sender ut signaler jeg misforstår.."
Ting blir framstilt i media på aldeles feil måte, og DET sender feil signaler til mange, derfor lot jeg meg provosere :)

dvergpinschere i mitt hjerte

12.04.2016 kl.19:30

Herlighet..ja de får sagt det de..Men man får tolke og lese som man selv vil..Ting skjer overalt, uansett..Vi kan ikke rå over alt..og gale mennesker finnes overalt. Beklageligvis..Så vi må nok bare passe bedre på alle mann.. Det var veldig fint bilde av deg nederst..Det tror jeg jeg skal prøve også..for jeg liker ikke nese og munnen min..hihih..Teste..hihih

Anne Grethe Seljordslia

12.04.2016 kl.19:32

dvergpinschere i mitt hjerte: jeg forstår at dette er medias vinkling og at ting blir tatt ut av sammenheng, men signalene i dette blir helt feil i mine øyne.
Bare å beskjære som du vil på deg selv vettu Toini :D

frodith

12.04.2016 kl.20:40

Herre Gud!! Går det AN!! Sykkelbukse!! Gjelder det kanskje generelt ellers også? Kyskhetsbelte neste liksom :-/

Anne Grethe Seljordslia

12.04.2016 kl.20:44

frodith: som det står skrevet i kommentar over her så var dette visstnok et tips fra tidligere russejenter, men å bringe det videre... Eller fremheve i media... Ja det er der jeg lot meg provosere... Rustninger og livvakter kanskje?

Elevele

12.04.2016 kl.21:11

Media er noen ganger bare helt tafatt. Jeg blir matt over måten de fremstiller folk, uten at de egentlig sa det som sto- ærlig talt, eier de ikke respekt for jobben sin, disse journalistene? Ikke for det- en slik tekst skaper jo mer reaksjoner, ryktene sper seg og de får flere klikk. Det er vel det de jobber for, dessverre.

Anne Grethe Seljordslia

12.04.2016 kl.22:30

Elin Slåen: skummelt med tanke på makten media har

Hjerterkonge

12.04.2016 kl.21:18

Uten at jeg kjenner til lennsmannens råd eller uråd, kan jeg med hånden på hjertet si at jenter/kvinner ALDRI er skyld i voldtekt, uansett! Selvsagt er man mer utsatt hvis en jente går alene hjem om natten enn hvis det er flere.

MEN - den som voldtar er gjerningsmannen, og ingen andre.

Kjenner jeg blir kraftig provosert med den stadige stigmatiseringen av jenter som pålegges skyld for usle kriminelle gjerningsmenn sine avskyelige handlinger.

Her må media gå i seg selv. Å gi jenter skyld for voldtekt - vil ALDRI bli akseptert!

Anne Grethe Seljordslia

12.04.2016 kl.22:29

Hjerterkonge: Amen!

Søtmonsen :))

12.04.2016 kl.21:40

Fordi sykkelbukser er uigjennomtrengelige? Fordi jenter skal liksom ha på seg 20 lag med klær fordi vi frister for mye? Hvorfor ikke si at alle skal gå med burka? Blir så sint når jeg leser slikt. Det er liksom vi jenter som skal ha skylden for at vi har bryster og kropp som frister for mye? Må slutte å gå kvinner til verden da om det er VI som er problemet...

Blir så ufattelig irritert over slike utsagn... Hva med å faktisk gjøre jobben sin, å ta de som gjør det...

Anne Grethe Seljordslia

12.04.2016 kl.22:33

Søtmonsen ): enig med deg. I tillegg er dette å påføre skyld og skam på de som har vært utsatt.. Så dum jeg var som var full og vasa rundt aleine uten sykkelbukse.....

Vera Lynn

12.04.2016 kl.23:54

Jeg leste ikke hele stykket tidligere i dag, men tenkte at jeg syntes det var rart at politiet uttaler seg sånn. Etter å ha lest Heidi sin kommentar på toppen, skjønte jeg jo fort at det ikke var helt som det ble skrevet. Blir jo dårlige med lesere for avisen ellers....

Når det nå er sagt, så blir jeg jo også veldig provosert når jenter ikke kan få gå kledd som de vil, og så skal noen toskete guttvalper tro at det er fritt fram!!

Anne Grethe Seljordslia

13.04.2016 kl.01:24

Vera Lynn: mye man ikke vet om hva som har blitt sagt hvordan.. Mesteparten av poenget mitt er hvilke signaler media gir, for eksempel til de som faktisk har blitt utsatt for det.

Liv K

13.04.2016 kl.08:47

Er det mulig? Media vrir og vender på ting som det selv passer dem.. En ting er når det blir gjort i se og hør, men at de skal drive på med det i vanlige aviser også... Viktig for oss bloggere som publiserer ting på nettet å tenke på hvordan vi fremstiller ting også, selv om pressen burde ha et stor ansvar for å formidle ting RIKTIG..!

Hva russejentene angår så håper jeg de passer godt på seg selv, og at de har gode venner som passer på! Samtidig som jeg mener det strengt tatt ikke bør være jentenes ansvar å unngå å bli voldtatt... Har vel mer med den som voldtar å gjøre. :((

Anne Grethe Seljordslia

13.04.2016 kl.14:18

Liv K: det blir så veldig feil når det blir fremstilt som om den som blir voldtatt har skylda, og jeg blir så innmari provosert...
Media er en skummel ting!

Unni

13.04.2016 kl.10:09

Jeg blir altså så SINT! Det må være mulig å gå naken også, mener jeg! Jeg bestemmer over min kropp, og om jeg vil ha sex eller ikke! Sier jeg nei, så betyr det nei! Uansett om jeg er full, alene eller naken! Så enkelt (eller så vanskelig) mener jeg! Og at en politi kan uttale dette, gjør med redd! Hvilke signaler sender dette ut til ungdommen, og til de guttene som evt. bestemmer seg for å voldta! "Hun hadde ikke sykkelbukse på seg, så da går det greit!" ??? Nei hallo altså!

FLOTT at du satte fokus på dette Anne Grethe! <3 BRA skrevet!

Anne Grethe Seljordslia

13.04.2016 kl.14:22

Unni: ja man må jo bli provosert av en sånn framstilling, uansett hva som er ment og ikke her så ligger det alltid NOE bak slike utalelser. Mulig det er uvitenhet, men likevel. Takk Unni, og takk for at du tok den videre i ditt innlegg. En aldeles super film du har lagt ved. Så enkelt er det <3

Unni

13.04.2016 kl.14:32

SV: Det smalt litt inni meg når jeg leste det der!.. Det bare måtte bli et eget innlegg av det! Håper du synes at det var greit!? <3

Anne Grethe Seljordslia

13.04.2016 kl.14:36

Unni: syns det var helt supert :) bra når innlegg inspirerer til mer om tema :) og jeg håper ALLE leser ditt innlegg og ser videoen, den var bare så fin!
Får en stor klump i magen som vokser og bare eksploderer, og da kommer det bare.... Jeg vet at media vinkler ting som de vil, men likevel....Blir man intervjuet bør man tenke over hva som blir sagt. Huff, blir så engasjert i enkelte saker...

Anne Grethe Seljordslia

13.04.2016 kl.14:38

Unni: og tusen takk for link! :)

Unni

13.04.2016 kl.14:38

SV: Den videoen burde virkelig alle se! En veldig fin forklaring. :-)

Godt når man kan engasjere seg sammen om viktige tema! <3

Anne Grethe Seljordslia

13.04.2016 kl.14:40

Unni: Er da man får fokus på det så det må du bare fortsette med :) Litt ok å vite at flere reagerer som meg på sånt ;)

Unni

13.04.2016 kl.14:47

SV: Vi er sterkere sammen! <3 Og jo flere som roper ut om det, jo større sjanse for at flere vil høre! <3

Anne Grethe Seljordslia

13.04.2016 kl.14:53

Unni: helt sant <3

Ilo

13.04.2016 kl.14:59

veldig godt innlegg!

Anne Grethe Seljordslia

13.04.2016 kl.15:05

Ilo: Takk :) viktig å ha fokus på hvordan media fremstiller sånne vanskelige tema :/

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.
Kategorier

Arkiv

hits