En bussjåfør, en bussjåfør det er en mann med godt humør

I dag måtte jeg et ærend ned til byen, noe jeg egentlig ikke er spesielt glad i. Fryktelig mas og kø overalt. Mye bedre i skogen :) Men må man så må man. Etter turen hjem fra jobb i dag hadde jeg liten lyst å kle meg opp i fullt utstyr igjen og tenkte at da tar jeg vel bussen da. Ikke ofte det skjer for å si det sånn. Men jeg har da et verdikort som jeg fylte opp med noen kroner for lenge siden, og tenkte at da satser jeg på at det er litt penger igjen slik at jeg kan bruke det.

Dere som tar bussen ofte tenker sikkert ikke over det, men hvordan gjør man med betaling og sånn? Gjør-det-selv løsning, eller hjelper bussjåføren deg? Så da bussen kommer går jeg inn, rekker fram kortet og sier " jeg skal til terminalen" Bussjåføren tar imot verdikortet mitt, smiler og ler, og sier "skal jeg fylle på det for deg?" Jeg sier, neida, jeg tror ikke du trenger det. Hvorpå han ler enda mer, strekker seg over betalingsterminalen og drar kortet for meg... Det er da det går opp for meg at det var visst jeg som skulle gjort det. Han rekker meg tilbake kortet og, ler enda mer og rister på hodet mens jeg går skamfull bakover i bussen og finner et sete.


 

Man ler da ikke av gamle folk? Gamle folk som tar buss sånn to ganger i halvåret?

Bedre er det ikke på vei hjem. Først klarer jeg å se feil på rutetidene, finner ut at dette blir lenge å vente. Derfor tar jeg meg en bitte liten shoppingtur. Uten at jeg egentlig trengte noe som helst. Likevel tusler jeg altså tilbake til bussholdeplassen med en liten pose med en veldig fin hverdagskjole oppi. Man kan jo lure på hva jeg skal med den. Sjelden jeg går i kjole i skogen... hehe.

Vel altså, ved bussholdeplassen igjen finner jeg ut at jeg hadde sett helt feil på rutetidene og må atter engang vente. Noe jeg hater. Hvorfor går ikke bussen med en gang når jeg skal hjem? Vel vel, inn på bussen igjen og tenker at nå kan jeg det. Ingen skal le av meg nå nei! Så jeg forteller sjåføren at jeg skal til Kanalen, det er det holdeplassen her heter. "Skal du helt til Kanalen?" sier han, og ler!

Det er da det går opp for meg at billetten koster visst det samme uansett om du skal hit eller dit på lokale busser.... Får ta det med godt humør og tenke at jeg har fått TO personer til å le i dag, kun ved å ta bussen :)

Anne Grethe

 

14 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

08.04.2016 kl.21:28

Ja det er godt man kan le med dem da..tenk om du var litt hårsår og ble lei deg..hihihi. Ja jeg har ikke tatt buss eller tog på det jeg kan huske..så jeg hadde nok helt klart fått problemer..bruker man ikke penger lengre? hihih. Jeg hadde nok vært helt lik deg..men jeg måtte nok sagt: kan du si i fra når jeg er fremme..hahahaha..Ble en laaaang bytur i dag da..med myyye venting! kjedlig.. :-)

Anne Grethe Seljordslia

08.04.2016 kl.21:31

dvergpinschere i mitt hjerte: jeg tror man kan bruke penger også... Turte ikke å spørre.. Hehe :) er heldigvis ikke hårsår og kan mer enn gjerne le av mine egne tabber :D mye venting ja, men det ble et bittelite påfyll i klesskapet og det er jo litt godt da :)))

fruensvilje

08.04.2016 kl.21:37

Du har virkelig vært en gledes spreder i dag du ) det kan det være mening i.Da jeg fikk verdikort måtte buss sjåføren hjelpe meg mange ganger før jeg fikk det til selv,men no kan eg det

Anne Grethe Seljordslia

08.04.2016 kl.21:42

fruensvilje: Hehe :) godt det ikke er bare meg :) ja, jeg har virkelig gjort dagen for to bussjåfører idag. De ler sikkert ennå :D

Søtmonsen :))

08.04.2016 kl.22:28

Hehe, hadde selv litt problemer da jeg kom til Oslo :P Vant med at det koster mer dess lenger man skal :P

Anne Grethe Seljordslia

08.04.2016 kl.22:30

Søtmonsen ): Hehe, ikke sant? Det er jeg vant med også, men skjønner jo hvorfor han lo :D

spisogspar

08.04.2016 kl.22:37

Ja ikke ofte jeg tar buss heller, alltid noe nytt hver gang, hehe :))

Anne Grethe Seljordslia

08.04.2016 kl.22:40

spisogspar: det er det... Så blir jeg sittende å se på de som kommer på etterpå og gjør alt akkurat som om de ikke har gjort annet enn å ta buss. :D

missmommy.blogg.no

08.04.2016 kl.23:28

Haha:) vi kjørte buss i dag og ble bilsyk for første gang på maaaaaaange år:) han gasset og bråbremset hele tiden om hverandre:) var som å

Kjøre radiobil på tusenfryd. :)

Anne Grethe Seljordslia

08.04.2016 kl.23:39

missmommy.blogg.no: Hehehe, huff, ikke bare bare de derre bussgreiene nei :D

Janne

08.04.2016 kl.23:33

Hehe det er ikke lett det bussgreiene!

Anne Grethe Seljordslia

08.04.2016 kl.23:40

Janne: ikke i det hele tatt :) burde være enkelt, men nei... :D

Tone

09.04.2016 kl.08:47

Å busse gjorde jeg masse før jeg fikk lappen hihi men buss er ikke alltid like lett å bli klok på når rutene blir endret på. Så har du søndagsruter og forskjellige tider på dag og kveld ;)

Anne Grethe Seljordslia

09.04.2016 kl.10:08

Tone: så godt å høre at det ikke er bare jeg som syns det er vanskelig med buss :D mye lettere med lappen og bil ja :)

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.
Kategorier

Arkiv

hits