Kaffe - et must

Kaffe må jeg ha, og aller helst fra en godt innkokt blikkboks over bålet. Ute i vår vakre natur under en klar himmel er det ingenting som smaker så godt som kaffe kokt på en gammel boks. Dessverre er ikke hverdagen min sånn, men heldigvis har jeg opplevd det utallige ganger. 

Hjemme har mange kaffemaskin, eller kaffetrakter. Her i huset har vi en gammel og god kaffekjele kjøpt på bruktbutikk. God gammaldags kokt kaffe :) Akkurat sånn liker vi det. Vi hadde kaffetrakter, men den står pent i et hjørnet mens kaffekjelen blir brukt daglig. Vi betalte 100kr - ny i følge jernia 469kr

Kaffe skal være varm som helvete,

svart som djevelen,

ren som en engel

og søt som kjærligheten.

Charles-Maurice de Talleyrand

Anne Grethe

Et innlegg inspirert av Kristins

8 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

30.03.2016 kl.15:49

Ja kaffe er et must!! Men bare om morgenen..jeg drikker ikke kaffe utover dagen..bortsett fra vist jeg går det servert da..:-) Her i huset holder jeg meg til pulverkaffe..er vokst opp med det..og manne bruker marskinkaffe..:-) Flott innelegg, med gjenbruk også! :-)

Anne Grethe

30.03.2016 kl.16:36

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk for gode ord :) Blir mye kaffe her, men har slutta med de siste koppene på kvelden :)

frodith

30.03.2016 kl.18:06

Vi bruker bare pulverkaffe vi :-D Men gammelmåten høres veldig koselig ut :-)

Anne Grethe

30.03.2016 kl.18:19

frodith: er vel hva man er vant til tror jeg, men vi koser oss veldig med kokekaffe :)

Tone

30.03.2016 kl.19:12

Åhh hihi så søte kaffikjele :) drikker ikke ofte kaffi jeg da.

Anne Grethe

30.03.2016 kl.19:20

Tone: Moro med gjenbruk. Ble behørighet skrubbet og vasket i oppvaskmaskin først.. Kjempekoselig med sånn gjenbruk :)

Sparing

31.03.2016 kl.01:08

Nok et herlig innlegg! Kjempemoro! Og kvaliteten på denne er nok vesentlig bedre enn mange av de "nyere slektningene" også.

Anne Grethe

31.03.2016 kl.12:34

Kristin/Sparing: super kvalitet på "oldefar" :) Takk for gode ord :)

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe

Anne Grethe

46, Seljord

En dame på 46 som har lært litt for mye om livet. Men det sies at du får ikke mer enn du tåler... Dessuten er det slik at det som ikke tar livet av deg gjør deg sterkere. Ellers har jeg diabetes og lever forholdsvis godt med det Jeg er utrolig glad i å ta bilder og suger til meg lærdom om dette temaet. Har også hatt noen få oppdrag med Barnefotografering, noe jeg syns var veldig moro, og utfordrende. Ellers er jeg over gjennomsnittet interessert i mennesket og er utdannet psykiatrisk hjelpepleier. Skriver om det som opptar meg der og da, krydret med mine egne bilder. Alle bilder er tatt av meg, med mindre det er skrevet noe annet.
Kategorier

Arkiv

hits