Endelig svar på hva som er gærnt.. Juhuuu :)

Endelig! Så mye lettere det blir nå når jeg veit hva som er gærnt :)

Etter en #nattevakt 4. Januar våkna jeg rundt 10.30 med en sinnsyk #krampe under høyre fot. Jeg skreik høyt så naboene trodde antageligvis noen blei drept eller noe sånt her. Krampa ville liksom ikke gi seg helt, men fikk nå sånn noenlunde kontroll på den etter en halvtimes tid. #Rygg og #hofte hadde vel ikke vært bra på en stund, men det hadde jeg egentlig oversett en stund.

Kunne jo ikke gå på jobb sånn så dermed ble det #legebesøk og #sykemelding med #diagnosen skiveprolaps, en pose med Paracet, Ibux, Voltaren, Tramagetic og Tramadol... Skikkelig heftig blanding som ihvertfall tok smertene og lot meg få sove litt. 

For å gjøre en lang historie litt kortere ble det ikke bedre, jeg klarte ikke å tråkke ned på høyre hæl pga #smerter under foten og korte turer, blant annet til postkassa, gjorde meg #kjempesliten. Dette førte til at jeg går rundt på tå på høyre bein, noe som igjen belaster resten feil... 

Så ble det MR av rygg, hofte og bekken. Videre til #nevrolog som ikke fant noe prolaps. Bra det, men hva er det som gjør at det er vondt da? Nei, ikke noe spesielle funn i hofte eller bekken heller, men nedsatt kraft i høyre fot. Ok, henvisning til #fysikalsk medisinsk #poliklinikk som skulle vise seg å være rett sted. 

I mellomtiden her er det slik at man etter åtte uker sykemeldt må prøve seg i jobb 20%. Dette ble tilrettelagt av #arbeidsgiver, #Sauherad kommune, men kortere vakter på dag/kveld. Med god hjelp av #smertestillende og fantastiske #kollegaer går det selv om det tar to dager etter en sånn vakt å bli i noenlunde smertefri tilstand igjen. 
 

Så idag hadde jeg time på fysikalsk poliklinikk ved #Sykehuset #Telemark i Porsgrunn hvor jeg ble undersøkt av to supre leger som fant ut at en sene under høyre fot er veldig betent og gjør at det er fryktelig vondt å tråkke ned på hælen. I venstre bein var senen 2,2mm tykk, i høyre bein var samme sene 3,9mm tykk. Altså veldig betent. Dette kalles på fagspråk "Plantar fasciitt" 

Utrolig godt å få et svar på hva som er feil og vite at det går an å trene det opp igjen med øvelser, selv om det vil ta tid. Har vært en følelse av at man egentlig ikke feiler noe når ingen finner ut hva det er selv om jeg ikke er kjent for å gi meg med det første. Så nå ser jeg litt lysere på alt og har allerede tatt første treningsøkt etter råd fra legen :)

Anne Grethe

14 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

21.03.2016 kl.16:59

Så bra de fant det ut da! Vet alt om den følelsen av at de ikke finner noe, og man fortsatt har plager!! og feiler liksom ingen ting..hihih. Men det er rart ingen har tenkt på det før? Er jo ganske karakteristiske smerter..hm.. Er vel mange ganger man har andre ting også, og da setter man ofte det i sammenheng..Men glad på dine vegne..Nå er det utsikt til bedring!! Jipppi! :-) og lykke til!

Anne Grethe Seljordslia

21.03.2016 kl.17:03

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :) selv om man forklarer og forklarer så er det ikke så lett for andre å forstå. Alle har vel tenkt nevropati i og med jeg har diabetes :) blir godt fremover nå når jeg vet :)

spisogspar

21.03.2016 kl.19:23

Så godt at de fant ut hva som gjorde vondt, håper du kommer deg fort! er alltid en lettelse når en vet hvorfor en har smerter ... :)) Har opplevd noe liknende selv, gått rundt med smerter og ikke fått noe svar, men da jeg kom til spesialist og tok røntgen så fikk jeg svaret og da føltes alt så mye bedre når jeg visste hva det var og hva jeg kunne gjøre for å holde det sånn noenlunde i sjakk ;)) God bedring! <3

Anne Grethe Seljordslia

21.03.2016 kl.19:32

spisogspar: Tusen takk <3 Er en enorm lettelse å vite, selv om det fortsatt er vondt :) men nå veit jeg hvertfall hva jeg kan gjøre og ikke for at det skal bli bedre :)

Søtmonsen :))

21.03.2016 kl.19:36

Huff, hørtes ikke godt ut nei! Bra du fikk ett svar :) Her får jeg fortsatt ikke noe svar, og de sier bare fibromyalgi, siden det ikke er prosedyre å gjøre noe mer enn blodprøve og testing av leddgikt. Så jeg må bare ta til takke med det, og prøve meg fremover med fysioterapi og slikt. Masse lykke til! Håper du blir bedre i foten fort ^^

Anne Grethe Seljordslia

21.03.2016 kl.19:44

Søtmonsen ): tusen takk :) fibromyalgi er ikke akkurat den beste diagnosen å ha det heller.. Huff, håper du får flere svar og den hjelpen du fortjener å få <3 jeg er overlykkelig over å ha fått et konkret svar og at det går an å gjøre noe for å bli bedre :)

Søtmonsen :))

21.03.2016 kl.19:47

Ja, jeg satser på at det skal bli bedre :)

Ikke noe som er bedre enn å faktisk vite hva det er ja :) For å få gjort det som trengs, og at man vet det blir bra igjen :) Lykke til <3

Anne Grethe Seljordslia

21.03.2016 kl.19:50

Søtmonsen ): tusen takk søte du :)

Marielle Bratthammer

21.03.2016 kl.21:22

Oh wow! Det hørtes ikke godt ut! God bedring! :)

Anne Grethe Seljordslia

21.03.2016 kl.21:29

Tusen takk Marielle Bratthammer: :)

Den rutete skjorta

21.03.2016 kl.21:24

Så deilig å endelig kunne få svar på hvorfor man har så mye vondt :) Masse god bedring :)

Anne Grethe Seljordslia

21.03.2016 kl.21:30

Den rutete skjorta: Helt fantastisk :) tusen takk :)

http://hevhodet.blogg.no/

22.03.2016 kl.01:45

Veldig godt og beroligende å få svar tenker jeg <3 Ingenting er verre enn å gå å lure på hva det er.. Masse god bedring til en flott blogger :)

Anne Grethe Seljordslia

22.03.2016 kl.01:59

http://hevhodet.blogg.no/: oi, så koselig sagt :) tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

Anne Grethe Seljordslia

Anne Grethe Seljordslia

46, Seljord

Dame på 46 som blogger om det meste. Veldig glad i å fotografere og alle bilder på bloggen er tatt av meg selv. Egen fotoside på Facebook: FotoSeljordslia Utdanna psykiatrisk hjelpepleier, har diabetes type 1 og er veldig glad i naturen.
Kategorier

Arkiv

hits